ماله پروانه ای – ماله موتوری | انواع و روش‌های کاربرد

ماله پروانه ای – ماله موتوری | انواع و روش‌های کاربرد

برای استعلام قیمت تماس بگیرید 02166268920
  • ارسال به سراسر ایران
  • خدمات پس از فروش
  • کیفیت بالا
  • مشاوره فنی

ماله پروانه ای یا ماله موتوری (Power trowel) دستگاهی است که برای صاف و صیقلی کردن بتن بعد از بتن‌ریزی و صاف کردن اولیه بتن در صنعت ساخت و ساز و ساختمان سازی، استفاده می‌شود. از نام‌های دیگر این دستگاه ماله هلیکوپتری و ماله برقی است.

انواع ماله پروانه ای (ماله موتوری)

ماله موتوری ها از چند نظر رده‌بندی می‌شوند، که در ادامه به ترتیب اهمیت ذکر می‌شوند:

۱. براساس حمل سرنشین: دو نوع ماله موتوری بر این اساس وجود دارد:
– ماله موتوری سرنشین دار یا نفربر: اپراتور بر روی یک صندلی که در روی دستگاه تعبیه شده، نشسته و دستگاه را هدایت می‌کند و کنترل و کاربری آن نیاز به یک فرد حرفه‌ای دارد. این نوع دستگاه‌ها برای پروژه‌های بزرگ کاربرد داشته و اندازه بزرگ‌تر و قیمت بیشتری دارند.
– ماله موتوری دستی: اپراتور با استفاده از دو دستگیره که به دستگاه متصل است دستگاه را هدایت می‌کند و برای استفاده از آن به تجربه چندانی نیاز نیست.

کاربرد انواع ماله پروانه ای

۲. براساس اندازه تیغه ها: ماله موتوری با اندازه تیغه های مختلف ساخته می‌شود که دارای ابعاد 60 ،75 ،90 و 120 است. اندازه های 60 و 75 به دلیل کوچک‌تر بودن به ماله پروانه ای گوشه زن یا بغل زن مشهور هستند.

۳. بر اساس سوخت مصرفی: از این نظر سه نوع ماله موتوری وجود دارد که شامل ماله موتوری بنزینی، ماله موتوری دیزلی یا گازوییلی و ماله موتوری برقی می باشد. استفاده از ماله پروانه ای بنزینی متداول‌تر و محبوب‌تر از ماله پروانه ای برقی و گازوییلی است.

جهت مشاوره برای خرید و آگاهی از قیمت انواع ماله موتوری با شماره‌های شرکت تماس حاصل فرمایید.

اجزای اصلی ماله پروانه ای

ماله پروانه ای شامل یک موتور بوده که می تواند بنزینی، دیزلی یا الکتریکی باشد. این دستگاه ها شامل یک شاسی است که موتور و دیگر اجزا بر روی آن نصب می‌شوند. تیغه ها، سینی تیغه و محافظ تیغه ها از دیگر اجزای اصلی ماله پروانه ای هستند.

ماله موتوری بنزینی Walk-behind

کاربردهای ماله پروانه ای

– برای ماله کشی سطوح داخلی: راهرو، کف های سالن های اجتماعات، پارکینگ های طبقاتی
– برای ماله کشی سطوح خارجی: پارکینگ های روباز، محوطه فرودگاه ها، محوطه هتل ها

دسته بندی تیغه های ماله موتوری

این تیغه ها دارای سه نوع تیغه شناور (Floating)، تیغه پایان (Finish)، تیغه ترکیبی (Combined) هستند، که به فراخور کار می‌توانند تعویض شوند.

تیغه ماله پروانه ای

روش استفاده از ماله موتوری

برای استفاده بهتر از این وسیله مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله ۱: انتخاب ماله پروانه ای مناسب

برای صاف کردن سطوح کوچک زیر 300 متر مربع ماله پروانه ای دستی با طول تیغه 60 تا90 سانتی متر می تواند انتخاب مناسبی باشد. می‌توانید هر دو نوع تیغه شناور و پایانی یا تیغه ترکیبی را برای صاف کردن بتن در یک مرحله استفاده کنید.
برای سطوح بیش از 300 متر مربع یک ماله پروانه ای سرنشین دار می تواند به سریع تر اجرا شدن پروژه قبل از سفت شدن بتن کمک کند، برای صاف کردن گوشه ها تیغه 61 سانتی متری را به کار ببرید. از تیغه‌های شناور و پایانی به صورت جداگانه یا از تیغه ترکیبی با اندازه 90 تا 120 سانتی متراستفاده کنید.

مرحله ۲: آزمایش بتن قبل از صاف کردن با ماله پروانه ای

بتن ریزی را چند ساعت قبل از استفاده از ماله پروانه ای انجام دهید. با انجام دادن «آزمایش جای پا» مطمئن شوید که بتن استحکام کافی را در برابر وزن شما و دستگاه داراست.
نحوه آزمایش جای پا: پایتان را داخل محل بتن‌ریزی شده گذاشته و عمق جای پای را اندازه گیری کنید. اگر عمق فرورفتگی ۰.۳۱ سانتی‌متر یا کمتر بود، بتن برای صاف کردن توسط ماله پروانه ای آماده می‌باشد.

مرحله ۳: استفاده از تیغه شناور برای حذف برآمدگی‌ها و فرورفتگی‌های بتن

از ماله پروانه ای با تیغه های شناور یا ترکیبی در مرحله اول صاف کردن بتن استفاده کنید. تیغه های شناور برآمدگی‌ها را کاهش داده و فرورفتگی ها را پر می کند.
موتوردستگاه را روی سرعت سه چهارم با تیغه های شناور تنظیم کنید تا وزن دستگاه به طور مساوی بر روی سطح بتن توزیع شده و از کنده شدن بتن جلوگیری شود. این سرعت چرخش تیغه ها همچنین مانع از پرتاب شدن تکه‌های مرطوب بتن در مسیر حرکت ماشین به سمت جلو می‌شود.
با هر بار عبور از محل صاف شده 2/1 از محل صاف شده قبلی را دوباره توسط ماله پروانه ای صاف می کنیم. زمانی که تمام محوطه را در طول یک جهت (از چپ به راست، یا از بالا به پایین) با ماله پروانه ای صاف کردیم دستگاه را نود درجه چرخانده و دوباره ماله کشی را به صورت برعکس از همان محل اولیه انجام می‌دهیم. با انجام این روش می توان تمام لکه ها را از بین برد.

مرحله ۴: اتمام کار با درزگیری و پولیش کردن بتن

کار را با تیغه های ترکیبی ماله پروانه ای ادامه دهید یا آن‌ها را با تیغه های پایان تعویض کنید تا بتوانید قسمت‌های دارای خلل و فرج را درزگیری کنید. ماله پروانه ای را این بار برای بالاترین سرعت تیغه ها تنظیم کرده و با تمام قدرت به سمت پایین فشار دهید تا بیشترین فشار به محوطه بتن ریزی شده وارد شود. اگر با زاویه مناسبی سطح را توسط ماله پروانه ای صیقل بدهید، می‌توانید به دلخواه خود، بتنی مات، شیشه ای یا درخشان به دست آورید.

نکات ایمنی در حین انجام کار با ماله موتوری

  • در هنگام استفاده از هر نوع  ماله پروانه ای از عینک ایمنی و محافظ گوش استفاده کنید.
  • از کفش های ایمنی که دارای نوک فلزی برای محافظت از انگشتان پا هستند استفاده کنید.
  • در حین انجام کار از دستکش ضخیم چرمی استفاده کنید.
  • در هنگام هدایت ماله موتوری دستی از هر دو دست خود استفاده کنید.
  • قبل از تعویض تیغه ها یا پاک کردن ماله موتوری دستگاه را خاموش کنید.
  • در هنگام کار با ماله پروانه ای هرگاه می‌خواهید تغییر جهت بدهید سرعت دستگاه را کاهش دهید تا دستگاه از کنترل خارج نشود.
  • برای حفاظت و جلوگیری از خدشه دار شدن بتن منطقه بتن ریزی شده را قبل از کار حصار کشی کنید.

برندهای معروف ماله پروانه ای

‫5/5 ‫(1 نظر)