گیربکس حلزونی

این گیربکس‌ها دارای ساخت منحصربه‌فرد هستند، به این صورت که دارای یک ماردون یا محور فولادی و یک چرخ‌دنده از جنس برنز (برنج‌) یا آلومینیوم می‌باشند. جنس پوسته یا بدنه گیربکس حلزونی از چدن یا آلومینیوم است که مقاومت خوبی در برابر ارتعاش و لرزش دارد.

دیگر اجزای گیربکس‌های حلزونی شامل بلبرینگ و شافت است. در این گیربکس‌ها قابلیت اتصال مستقیم شافت به الکتروموتور موجود دارد.

گیربکس حلزونی کتابی NMRV

گیربکس حلزونی کتابی NMRV به دلیل هزینه ساخت پایین، ابعاد کم و قابلیت نصب از چند جهت مورد توجه صنایع کوچک و صنایع متوسط قرار دارد. این گیربکس‌ها در بسیاری از موارد مثل گیربکس آسانسور، گیربکس بالابر، گیربکس کانوایر، گیربکس میکسر و… به کار گرفته می‌شوند.

خود قفل شوندگی گیربکس‌های حلزونی یکی از ویژگی‌های این نوع از گیربکس‌های صنعتی است که در وبلاگ سام تجهیز اطلاعات مفیدی درباره آن گفته شده است.

گیربکس حلزونی

پرمصرف‌ترین گیربکس حلزونی در بازار گیربکس حلزونی چینی است که به دلیل قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول، مورد توجه قرار گرفته‌اند. گیربکس‌های حلزونی NMRV چینی از نسبت تبدیل ۱:۷۵ تا ۱:۱۰۰ قابل ارائه می‌باشند که در نسب‌های ۱:۳۰ تا ۱:۶۰ دارای برگشت ناپذیری هستند که این قابلیت در گیربکس بالابر و گیربکس کانوایرهای شیب‌دار بسیار مورد توجه است.

جهت مشاوره فنی و استعلام، لیست قیمت انواع گیربکس حلزونی با کارشناسان سام تجهیز تماس حاصل فرمایید.
شماره‌های تماس: ۶۶۲۶۸۹۲۰ – ۶۶۲۷۸۹۰۴

خرید گیربکس حلزونی

گیربکس‌های حلزونی به دلیل شکل مارپیچی دندانه‌های خود، صدای کمتری نسبت به سایر گیربکس‌ها تولید می‌کنند. این ویژگی برای کاربردهایی که نیاز به آرامش و سکوت دارند، مانند صنایع غذایی و داروسازی، بسیار مهم است.

قیمت گیربکس‌های حلزونی بسته به عواملی مانند برند، توان، نسبت دور، و گشتاور قابل تحمل، متفاوت است. برای درسافت لیست قیمت گیربکس حلزونی با کارشناسان سام تجهیز تماس بگیرید.

برای خرید گیربکس حلزونی، باید به عواملی مانند نسبت دور، گشتاور قابل تحمل، و ابعاد و وزن گیربکس توجه کنید. نسبت دور تعیین می‌کند که سرعت چرخش شفت خروجی نسبت به شفت ورودی چقدر است. گشتاور قابل تحمل تعیین می‌کند که چه مقدار نیروی چرخشی می‌تواند توسط گیربکس تحمل شود. ابعاد و وزن گیربکس باید متناسب با فضای موجود و کاربرد مورد نظر باشد.

در هنگام خرید گیربکس حلزونی، بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید تا بتوانید بهترین گزینه را برای نیاز خود انتخاب کنید.

گیربکس حلزونی ایرانی (VF – MVF)

گیربکس‌های حلزونی ایرانی دارای یک ماردون در قسمت بالا و یک چرخدنده برنچی در قسمت پایین می‌باشند. این گیربکس‌ها به دلیل هزینه ساخت پایین و قابلیت‌های متنوع در صنایع گوناگون مورد استفاده‌ی فراوان قرار می‌گیرند.

موتور گیربکس حلزونی

گیربکس‌ حلزونی ایرانی به عنوان گیربکس بالابر بیش‌ترین استفاده را دارند. هم‌چنین موتورگیربکس‌های حلزونی ایرانی، پرفروش‌ترین و پرکاربردترین گیربکس‌های تولیدی در داخل کشور هستند. گیربکس‌های حلزونی ایرانی سری VF به دلیل ورودی شافت، قابلیت کوپل با تسمه یا زنجیر را دارند و در نسبت‌های ۱:۴۰ تا ۱:۶۰ دارای خاصیت برگشت ناپذیری هستند.

گیربکس حلزونی ایرانی به عنوان گیربکس بالابر، گیربکس نوار نقاله و… کاربرد فراوانی دارند. از جمله تولیدکنندگان گیربکس های حلزونی، شرکت گیربکس سهند اصفهان است که انواع مختلف گیربکس حلزونی را تولید می‌کند که در صفحه اختصاصی گیربکس حلزونی سهند قابل مشاهده است.

گیربکس حلزونی
گیربکس حلزونی

سه نوع اصلی گیربکس حلزونی

  • غیرگلویی: یک گیربکس مارپیچ با یک حلزون مستقیم. تماس با دندانه‌ها یک نقطه متحرک منفرد روی درایو حلزونی است که منجر به تحمل بار‌های سنگین و سایش‌های بالا از سوی گیربکس می‌شود.
  • تک‌گلو: دارای دندانه‌های مارپیچ مقعر است که دور حلزون می‌پیچد. این تعامل منجر به تماس با خط می‌شود و بار‌های سنگین‌تر را بدون سایش بیش‌ازحد مجاز تحمل می‌کند.
  • دوگلو: همچنین با نام‌های مخروط یا ساعت شنی نیز معروف است. دارای دندانه‌های مقعر هم روی گیربکس حلزون و هم بر روی گیربکس مارپیچ است. مجهز بودن به ۲ گلویی، ناحیه تماس خط را افزایش می‌دهد که امکان افزایش بارگذاری و سایش کمتر را فراهم می‌کند.

روش صحیح روغن کاری گیربکس حلزونی چیست؟

گیربکس‌های حلزونی به‌دلیل توانایی آن‌ها به‌عنوان کاهش‌دهنده سرعت در یک محفظه کوچک و همچنین به‌دلیل خاصیت قفل شوندگی خود در زمینه‌های بسیار متنوعی استفاده می‌شوند؛ اما انتخاب سیال مناسب برای روانکاری و روغنکاری گیربکس حلزونی به چیزی بیش از انتخاب ویسکوزیته مناسب نیاز دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد تاثیر روغنکاری گیربکس حلزونی در کیفیت عملکرد آن و روش صحیح روانکاری این نوع از گیربکس‌ها صحبت کنیم.

اهمیت روغنکاری گیربکس حلزونی

عوامل زیر بر کارایی گیربکس حلزونی تاثیر می‌گذارند:

  • زاویه سرب حلزون
  • سرعت لغزش
  • کیفیت، غلظت، ویسکوزیته و مقدار روان‌کننده
  • کیفیت سطح
  • شرایط نصب

روغن مناسب گیربکس حلزونی

بیشتر انواع گیربکس‌ها، مانند مارپیچ، مخروطی و خاردار، هنگام درگیر شدن و مشبک شدن دندانه‌ها، تماس لغزشی و چرخشی را تجربه می‌کنند، اما گیربکس‌های حلزونی عمدتا با تماس لغزشی بین دنده و گیربکس حلزونی (worm wheel) کار می‌کنند. این تماس عمدتا لغزشی منجر به اصطکاک قابل‌توجه و دمای عملیاتی بسیار بالا می‌شود.

بنابراین گیربکس‌ها عمدتا تحت شرایط روغنکاری مرزی کار می‌کنند. نتیجه این عوامل این است که گیربکس‌های حلزونی به روان‌کننده‌هایی نیاز دارند که بتوانند تحت گرما و فشار قابل‌توجهی عمل کنند، علاوه بر این‌که خواص روانکاری عالی نیز ارائه می‌دهند.

در نگاه اول به نظر می‌رسد روان‌کننده‌هایی با افزودنی‌های فشار شدید (EP) مناسب باشند؛ اما یک نکته وجود دارد: افزودنی‌های EP اغلب حاوی گوگرد یا کلر فعال هستند که هر دو می‌توانند از طریق نرم‌شدن به فلزات زرد آسیب بزنند. (اکثر گیربکس‌های حلزونی از یک تکه فولادی برای قسمت گیربکس حلزونی شکل و یک دنده برنزی ساخته شده‌اند.) برای کاهش این اثرات مضر، در برخی از روان‌کننده‌های EP اکنون از گوگرد غیرفعال‌شده استفاده می‌کنند.

انواع روغن‌های توصیه‌شده

در تلاش برای یافتن روغنی که بتواند در برابر شرایط عملکرد مجموعه‌های گیربکس حلزونی، بدون واکنش با گیربکس برنزی مقاومت کند، برخی از تولیدکنندگان و متخصصان روغنکاری گیربکس حلزونی، استفاده از روغن‌های ترکیبی را توصیه می‌کنند که از پایه روغن معدنی با پیه بدون اسید یا اسید چرب ساخته‌شده و با ضدزنگ و اکسیداسیون ترکیب شده‌اند.

روغن‌های مرکب روانکاری بهتری دارند که اصطکاک و سایش را کاهش می‌دهد. بااین‌حال، آن‌ها دارای محدودیت دمایی تقریبا ۸۰ درجه سانتی‌گراد (۱۷۶ درجه فارنهایت) هستند. بالاتر از این دما، اکسیداسیون به‌سرعت افزایش می‌یابد و محصولات اسیدی تولید می‌شود که می‌تواند به گیربکس برنز آسیب برساند.

روان‌کننده‌های مصنوعی جایگزین دیگری هستند که اگرچه هزینه اولیه بالاتری دارند اما می‌توانند کارایی و عمر عملکرد مجموعه‌های گیربکس حلزونی را به‌طور قابل‌توجهی بهبود بخشند. این روغن‌ها برای روغنکاری گیربکس حلزونی معمولا به دودسته تقسیم می‌شوند: روغن‌های مصنوعی پلی آلفائولفین (PAO) و پلی آلکیلن گلیکول (PAG). PAOها ویسکوزیته کمتر و شاخص ویسکوزیته بالایی دارند. بنابراین می‌توان از آن‌ها در محدوده وسیع‌تری از دما‌ها استفاده کرد. بیشتر آن‌ها دارای افزودنی‌های ضدسایش هستند. همچنین PAO‌ها با افزودنی‌های EP نیز در دسترس هستند.

به‌طور مشابه، PAG‌ها دارای شاخص ویسکوزیته بالا و محدوده دمای عملیاتی گسترده‌ای هستند. همچنین آن‌ها در مقایسه با سایر انواع روغن‌ها، خواص روان‌کنندگی بالاتری دارند. PAG‌ها حاوی مواد افزودنی ضدسایش هستند اما برخلاف PAOها، روغن‌های مصنوعی PAG با افزودنی‌های EP در دسترس نیستند. ترکیب PAG‌ها با رنگ‌ها، مهروموم‌ها و پلی‌کربنات‌ها ناسازگار است.

استفاده از روغن نامناسب یا ناکافی

استفاده از نوع نامناسب روغن برای روانکاری یا عدم روانکاری کافی، دو مورد از شایع‌ترین علل خرابی گیربکس‌های حلزونی است. علاوه بر انتخاب نوع مناسب روان‌کننده و روغنکاری گیربکس حلزونی، اطمینان از اینکه گیربکس حلزونی دارای مقدار مناسب روان‌کننده است، برای عملکرد صحیح اهمیت زیادی دارد. روغن کاری گیربکس‌ حلزونی معمولا با روش اسپلش انجام می‌شود. همچنین یکی دیگر از ویژگی‌های منحصربه‌فرد روانکاری گیربکس حلزونی این است که برای نصب، نقش مهمی در تعیین میزان روغنکاری موردنیاز دارد.

گیربکس‌های حلزونی معمولا روبه‌بالا نصب می‌شوند، جایی که قسمت حلزونی در بالای گیربکس قرار می‌گیرد؛ اما می‌توان آن‌ها را در جهت عکس نیز نصب کرد. برای اطمینان از روانکاری مناسب در جهت روبه‌پایین، مجموعه گیربکس تا ۵۰ درصد روانکار بیشتری نسبت به جهت رو به بالای آن نیاز دارد.

انواع گیربکس حلزونی

انواع گیربکس‌ها به‌عنوان کاهش‌دهنده سرعت مانند گیربکس حلزونی، گیربکس آویز و..، امروزه در بسیاری از صنایع و کاربرد‌های مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرند. گیربکس‌های حلزونی از آن جهت که تحت شرایط سخت کار می‌کنند، نیاز‌های روانکاری منحصربه‌فردی را نیز می‌طلبند. گیربکس حلزونی یکی از ساده‌ترین و سودمندترین طراحی‌ها را دارد، اما روغنکاری گیربکس حلزونی به همان سادگی طراحی‌شان نیست و نیاز به روغن و روانکاری خاصی دارند.


عمر گیربکس حلزونی چقدر است؟

گیربکس حلزونی معمولاً دارای عمر طولانی است و به علت ساختار خاص خود و کاربردهای گسترده، در بسیاری از موارد، این گیربکس‌ها معمولاً برای سال‌ها استفاده می‌شوند. به علاوه، طراحی ساده و اجزای مکانیکی کم، باعث کاهش هزینه تعمیر و نگهداری می‌شود. با این حال، برای حفظ عمر مفید گیربکس حلزونی، نیاز به تعویض روغن و نظافت دوره‌ای است.

همچنین آزمایش کیفیت دوران بدون بار برای بررسی عملکرد و وضعیت اجزای مکانیکی گیربکس امری لازم است. در صورتی که گیربکس به درستی انتخاب نشده باشد و یا نصب و تنظیمات اولیه گیربکس نادرست باشد، ممکن است باعث ایجاد فشار و گرمای زیاد در گیربکس شود که باعث کاهش عمر مفید آن می‌شود.

به علاوه، در صورتی که در محیط‌های خاصی مانند محیط‌های با شرایط آب و هوایی نامساعد استفاده شوند، نیاز به تعویض و نگهداری بیشتری دارند. به طور کلی، رعایت دستورالعمل‌های تولید کننده و نگهداری مناسب، می‌تواند به حفظ عمر مفید و بهبود عملکرد گیربکس حلزونی کمک کند.

گیربکس حلزونی چینی

گیربکس حلزونی چینی NMRV با قیمت مناسب در کاربردهای کوچک و متوسط استفاده می‌شود.
اطلاعات فنی و کاتالوگ این محصول در ادامه مطلب قرار گرفته شده است.
جهت مشاوره انتخاب صحیح گیربکس حلزونی با کارشناسان فروش تماس حاصل فرمایید.

گیربکس حلزونی چینی ادامه مطلب »

اسکرول به بالا