موتور ویبره بیش از 70 سال است که از محصولات مختلف مانند گوشی تلفن همراه، پیجر، ابزارهای پزشکی، صنایع مختلف و محصولات گوناگون استفاده میشود. اما وقتی صحبت از دستگاه ویبره صنعتی میشود، منظور دستگاهی است که بتواند سطح خارجی اجسام و تجهیزات صنعتی دیگر را به لرزش دربیاورد. برای خرید موتور ویبره یا موتور ارتعاشی، باید درباره انواع موتور ویبره اطلاعات داشته باشید و عوامل موثر بر قیمت موتور ویبره را بشناسید. ما در سام تجهیز کاملترین اطلاعات درباره موتور ویبره صنعتی را تهیه کردهایم. برای استعلام قیمت و خرید موتور ویبره با کارشناسان ما تماس بگیرید.
موتور ویبره چیست؟
موتور ارتعاشی، وسیلهای مکانیکی است که انرژی منبع را به انرژی ارتعاشی و لرزشی تبدیل میکند. منبع موتور ویبره میتواند الکتریکی یا پنومانیک باشد. با دریافت انرژی منبع، الکترو ویبره شروع به کار کرده و این انرژی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند.
ویبره بدنه در صنایع مختلفی مانند صنعت غذایی، صنایع پلیمر و نفت، صنعت ساختمان و بتن و… مورد استفاده قرار میگیرد. هر کدام از صنایع هم از موتور ویبره مخصوص به خود با مشخصات فنی و کارکرد مشخص استفاده میکنند. همه این مشخصهها هم میتواند روی قیمت موتور ویبره تاثیرگذار باشد.
با این حال، قبل از اینکه به سراغ نحوه عملکرد و کاربردهای موتور ارتعاشی برویم، بهتر است با انواع موتور ویبره، آشنا شوید.
انواع موتور ویبره بدنه
برای اینکه در بیرون و داخل اجسام، ویبره و ارتعاش داشته باشیم، باید از ویبراتورهای خارجی و ویبراتورهای داخلی استفاده کنیم. ویبراتورهای داخلی، در داخل بتن یا حفرهها استفاده میشود اما موتور ویبره ها یک ویبراتور خارجی است که میتواند در سطح خارجی اجسام ایجاد لرزش یا ارتعاش کند.
در زمانی که نیاز به فشردهسازی بتن تازه ریخته شده (خصوصا در پروفیلهای خاص) داشته باشیم، باید از موتور ویبره استفاده کنیم. به طور کلی ویبرههای بدنه به دو دسته تقسیم میشوند:
- موتور ویبره بدنه برقی
- موتور ویبره بدنه بادی
با تغییر نوع ویبره بدنه، باید انتظار تغییر در قیمت موتور ویبره هم داشته باشید.
موتور ویبره بدنه برقی
دستگاه ویبره بدنه برقی به صورت سهفاز یا تکفاز با سرعت چرخش 750، 1000، 1400 و یا 3000 دور در دقیقه تولید میشود. سرعت چرخش پایینتر، ضربههای کمتر اما قویتر و سرعت چرخش بالاتر، ضربههای بیشتر ولی سبکتری را موجب میگردد. در ضمن، موتور ویبره بدنههای موجود در بازار با قدرت ضربه 10 الی 10000 کیلوگرم هستند.
موتور ویبره بدنه برقی در اندازههای مختلف با منابع تغذیه تکفاز و سهفاز تولید شده و موارد استفادهی فراوانی دارد. صنایع مختلف که نیاز به استفاده از دستگاه ویبره صنعتی در فرایندهای خود دارند، علاقه زیادی به استفاده از نوع برقی آن نشان میدهند زیرا استفاده از آنها بسیار سادهتر از انواع بادی آن میباشند.
با این حال، در مواردی که امکان دسترسی به منبع برقی وجود ندارد یا در مواردی که احتمال حریق و آتش سوزی وجود دارد، موتور ویبره بدنههای بادی استفاده میشوند. در این موارد باید خرید و قیمت موتور ویبره بادی را در نظر بگیرید.
موتور ویبره بدنه بادی
موتور ویبره بدنه بادی یا پنوماتیک موجود در بازار، انواع مختلفی دارند و همانطور که گفته شد، هنگامی که استفاده از نوع برقی آن مناسب نباشد، از نوع بادی استفاده میگردد. ویبره بدنههای بادی، به دلیل بالا بودن هزینه استفاده و خرید آن، معمولا انتخاب اول خریداران نیستند.
اجزای موتور ویبره صنعتی
از آنجایی که موتور ویبره، برای ایجاد ارتعاش و لرزش در سطح خارجی و بیرونی اجسام استفاده میشود، باید اجزای درونی آن هم به نحوی باشد که بتواند لرزش مورد نیاز را تولید کند. عکس زیر به خوبی میتواند اجزای داخلی موتور ویبره را برای شما مشخص کند. هر کدام از این اجزا را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
سیم پیچ روتور (Rotor)
روتور، قسمت دوار موتور الکتریکی است. سیم پیچی که در این قسمت وجود دارد، میتواند میدان مغناطیسی مورد نیاز برای لرزش موتور ویبره را تامین کند. روتور به نحوی تعبیه شده که بتواند گشتاور حول محور موتور را ایجاد کند.
استاتور (Stator)
استاتور، بخش ثابت موتور الکتریکی است. استاتور از سیم پیچهای میدان متحرک تاثیر میگیرد و با آرمیچر و روتور، در تعامل است. با این حال، خود استاتور حرکتی ندارد و میتوان آن را به عنوان اهنربا در سیستم موتور ویبره در نظر گرفت.
کموتاتور (commutator)
کموتاتور، به عنوان معکوس کننده دورهای جهت جریان روتور و مدار خارجی مورد استفاده قرار میگیرد. کموتاتور یک کلید الکتریکی است که برق را روی روتور موتور الکتریکی اعمال میکند. از طرف دیگر، به عنوان یک سوئیچ، دائما جهت جریان را تغییر میدهد.
آرمیچر (Armature)
آرمیچر در موتور ویبره، کار تبدیل انرژی مغناطیسی به انرژی جنبشی را بر عهده دارد. انرژی آرمیچر توسط موتور الکتریکی یا الکتروموتور تامین میشود.
قوی یا ضعیف شدن آرمیچر میتواند عامل مهمی در تعیین قیمت ویبره بدنه باشد.
کلاف (Windings)
توان و دور استاتورهای موتور ویبره را کلاف مشخص میکند. تعداد دور و گام مشخصی که هر کلاف به دور استاتور پیچیده میشود، روی میزان میدان مغناطیسی پس از عبور جریان الکتریکی در استاتور، تاثیر گذار است.
لنگه یا لنگ (Weight)
وزنههایی است که در دو طرف استاتور و در درون بدنه گذاشته میشود. وزن لنگهها مشخص و استاندارد است و هر دو لنگ داخل دستگاه، باید به شفت متصل باشد. حرکت با سرعت بالای لنگهها است که باعث ایجاد ارتعاش در موتور ویبره میشود.
نحوه عملکرد موتور ویبره
به طور کلی ویبراتور مکانیزم سادهای دارد و از یک موتور الکتریکی تشکیل شده که یک وزنه با نسبت چگالی بالا به محور آن متصل شده است. این وزنه بین 25 تا 50% از 360 درجه محور را پُر میکند. حرکت و چرخش موتور باعث جابهجایی مرکز ثقل با سرعت بالا میگردد که سبب لرزش و ارتعاش در کل دستگاه میشود.
بعضی از ویبراتورهای صنعتی، مکانیسم بادی دارند. ویبراتور بادی، یک ابزار چند منظوره است که استفاده از آن در بسیاری از صنایع ضروریست. به عنوان مثال، در صنعت ساخت و ساز، ویبراتور بادی برای حذف رطوبت اضافی و از بین بردن هوا از داخل بتن تازه ریخته شده استفاده میشود. نتیجه این کار، یکنواختی، جذابیت و بالاتر از همه، ایمنی در بتن است.
در صنعت کشاورزی نیز استفاده از این ویبراتورها به منظور تخلیه سیلوها متداول است. در حالی که در داروسازی یک ویبراتور بادی میتواند پودرها را غربالگری کند یا به عنوان دستگاه تغذیه استفاده شود. یک ویبراتور بادی، نه تنها میتواند صرفه جویی در وقت و هزینه به همراه داشته باشد بلکه حتی میتواند کارها را به صورت راحتتر و ایمنتری انجام داده و با کمک آن میتوان ساعتهای نیروی کار را به طور قابل توجهی کاهش داد.
کاربرد موتور ویبره
قیمت ویبره بدنه متفاوت است و بسته به نوع آن تعیین میشود. هر موتور ویبره هم ممکن است برای یک کاربرد خاص، مناسب و مفید باشد. ویبره بدنههای صنعتی انواع مختلفی دارند که در:
- صنایع سیمان و بتن
- صنایع کشاورزی
- صنایع آرد و تجهیزات دانه بندی در سیلوها و
- صنایع غربالگری، سرندها و الکها
- صنایع غذایی و نان
- ماشین آلات صنایع خشکبار
به کار گرفته میشوند. همچنین موتور ویبرههای برقی و موتور ویبره کوچک (میکرو ویبره) را میتوان در میزهای ویبره، واگن، کامیونها و میکسر بتن استفاده نمود.
ویبراتورهای صنعتی را میتوان در کنار انبارکها، قیفهای بزرگ صنعتی، سیلوها، شناورها و همچنین در تجهیزات غربالگری، انتقال و فشرده سازی پیدا کرد. ممکن است یک ویبراتور در زیر بدنه یک کامیون یا یک واگن قطار، تعبیه و پنهان شده باشد. در تجهیزات کارخانههای تولید لوازم آرایشی، یک سری میزهای ویبراتور صنعتی با کارکرد فشرده سازی مورد استفاده است که لوسیون و دیگر لوازم آرایشی را به داخل ظروف محصولشان قرار میدهد.
میزهای ویبره همچنین برای شبیهسازی زلزله نیز به کار میروند. بیشتر موزههای علمی متقاضی این کاربرد موتور ویبره هستند. همچنین در تهیه شیرینیها مانند کیک شکلاتی و به طور کلی اجرای بسیاری از رسپیها و دستورالعملهای شیرینیپزی در مقیاس بزرگ و صنعتی، استفاده از ویبراتور صنعتی ضروری است. در صورتی که نیاز به شبیه سازی زلزله دارید، باید قیمت میز موتور را در کنار قیمت موتور ویبره در نظر داشته باشید.
بعضی از ویبراتورهای صنعتی به صورت سفارشی ساخته میشوند. تقریبا میتوان گفت که ارتعاش در همه جا وجود دارد!
از کاربرد و استفادههای دستگاه ویبره صنعتی به موارد زیر نیز میتوان اشاره نمود:
- بوجاری غلات و حبوبات: با توجه به کارآیی بالای موتور ویبره در دستگاهها و ماشینآلات مورد استفاده جهت پاک کردن غلات و حبوبات از ناخالصیها، بیشتر شرکتهای تولیدکنندهی مواد غذایی و صنایع غذایی از ویبره بدنه ها استفاده میکنند.
- گرفتن حباب قالبهای بتنی: یکی از رایجترین استفادههای این موتور ویبره در حبابگیری بتن قالبهای بتنی است. موتورهای ویبراتور با ایجاد لرزه و تکان در بتنی که هنوز خود را نگرفته و سفت نشده است، باعث از بین رفتن حبابهای درون آن شده و بتنی یکنواخت و یکپارچه به دست میدهند.
- کاربرد در ساخت موزاییک: همانند حبابگیری قالبهای بتنی، در تولید موزاییک نیز با ایجاد تکانه و لرزه توسط موتور ویبره، سعی به از بین بردن حبابهای موزاییک میگردد. این امر موجب شده تا استفاده از ویبره بدنه برای تولید موزاییک به شدت رایج شود.
- کاهش رطوبت شن و ماسه: برای کم کردن رطوبت موجود در شن و ماسه در حداقل زمان و پایین آوردن رطوبت تا حد مورد نظر، از موتور ویبراتور به شکل گستردهای استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: روش های استفاده از موتور ویبره در فرآیندها
نصب و راهاندازی دستگاه موتور ویبره صنعتی
موارد زیر از جمله توصیهها و نکاتی هستند که هنگام نصب موتور ویبره بدنهها باید در نظر گرفته شوند:
- در سوار کردن موتور ویبره بدنه، به منظور بالا بردن دقت کار و تنظیم پیچها در حد استاندارد باید از آچارهای ترکمتر (Torque Meter) استفاده کرد. پیچها باید دارای کیفیت خوبی باشند و پیچ با گرید 8/8 برای این کار مناسب است.
- موتور ویبره بدنه دارای اتصالات سطحی، قابلیت نصب بر هر سطحی را دارد و فقط بایستی دقت کرد که سطح مورد نظر کاملا هموار بوده و رنگ خورده و کثیف نباشد.
- برای حفظ ایمنی هنگام نصب ویبره بدنه، ضروری است تا از کابل فولادی در بالای موتور استفاده گردد.
- هنگام استفاده از موتور ویبره با حرکت افقی که دو موتور لرزهای دارند، باید دقت کرد که جهت حرکت این دو موتور در خلاف جهت حرکت یکدیگر تنظیم شده باشند.
- حفظ و نگهداری این تجهیز نیاز به سرکشی و تعمیرات مداوم دارد. تنظیم کارشناسانه سفتی پیچها اهمیت زیادی دارد و موجب بیصدا کار کردن موتور میشود.
- اساس کار موتور ویبراتور صنعتی استفاده از نیروی گریز از مرکز است. این نیروی گریز از مرکز بر مبنای اندازههای درصدی ذکر شده در برچسبهای مرجع، تنظیم میگردد. برای تنظیم نیروی گریز از مرکز در این موتورها، میتوان وزن صفحات دریافت کننده را کاهش یا افزایش داد.
- پیچهای موتور ویبره همیشه باید بعد از 20 تا 30 دقیقه پس از روشن شدن موتور آچارکشی شوند و نباید از انجام دورهای این کار غفلت کرد.
عدم رعایت نکات بالا میتواند باعث خرابی دستگاه شود و پرداختی شما به عنوان قیمت موتور ویبره را هدر دهد.
ایمنی ویبراتورهای صنعتی
آموزش دادن و بالا بردن سطح معلومات کارگرانی که در بخش صنعت کار میکنند در رعایت الزامات ایمنی توسط آنها هنگام کار با موتورهای ویبره صنعتی نقش مهمی دارد. به عنوان مثال، در صنعت خوراک و دانه، اگر استفاده مناسب از ارتعاش در دیوارهای سیلو در محل انجام شود، حوادث ناخواسته به طور قابل توجهی کاهش یافته و علاوه بر آن دیگر کارگران مجبور به ورود به سیلو برای از بین بردن آن نخواهند بود.
استفاده از موتور ارتعاش صنعتی همچنین نیاز به استفاده از چکش را برطرف میکند. استفاده از چکش نه تنها به دیوارههای تجهیزات آسیب میرساند، بلکه به سلامت عمومی فردی چکشکار نیز، صدمه میزند. مراقبت از سلامت تجهیزات و کارکنان، خود نوعی سرمایه گذاری ارزشمند است.
برندهای موتور ویبره
در بازار ایران ویبره بدنه و الکترو ویبرههای ایرانی، ویبره بدنههای ایتالیایی و ویبره بندههای ترکیهای و چینی با برندهای مختلف وجود دارند.
توان و دور مورد نیاز، بودجه خرید و قیمت موتور ویبره میتواند در انتخاب برندهای مختلف، تاثیر گذار باشد. با این حال، در صورتی که قصد خرید از برندهای خارجی را داشته باشید، نوسانات قیمت ارز هم میتواند روی قیمت پرداختی شما برای موتور ویبراتور، اثر داشته باشد. بهتر است برای داشتن بهترین تجربه خرید، با متخصص و مشاوران فروش سام تجهیز گفتگو کنید.
قیمت موتور ویبره
قیمت ویبره بدنه، متاثر از عوامل زیادی است. همانطور که در بالاتر گفتیم، به دلیل وارداتی بودن قطعات و دستگاه های ویبراتور صنعتی خارجی، باید انتظار تغییر قیمت موتور ویبره را در صورت بالا رفتن قیمت ارز داشته باشید. اما این تنها عاملی نیست که میتواند به روی قیمت خرید موتور ویبره، تاثیر بگذارد.
کشور سازنده و میزان p.p.m و r.p.m استاتورهای موتور ویبره هم میتواند در قیمت نهایی تاثیر گذار باشد. با این حال، قبل از خرید و پرداخت، باید بهترین مدلها را بر اساس نیاز و خواسته خود مشخص کنید. ارتباط با یک مشاور فروش تجهیزات صنعتی خوب میتواند راهنمایی لازم را در خصوص خرید موتور ویبره یا موتور ارتعاشی به شما بدهید.
خرید موتور ویبراتور
خرید موتور ارتعاشی را باید با مشورت و مشاوره از کارشناسان تجهیزات صنعتی انجام دهید. برای خرید هر وسیله صنعتی از جمله موتور ارتعاششی که کارکرد فراوانی در صنایع مختلف دارد، باید از متخصصین و مهندسین صنعتی، کمک بگیرید.
سام تجهیز به شما کمک میکند تا تمام اطلاعات لازم را درباره موتور ویبراتورهای صنعتی و قیمت موتور ویبره مورد نیاز خود به دست بیاورید. از طرف دیگر، سام تجهیز، تامین کننده تجهیزات صنعتی از برندهای خارجی است که میتواند نیاز شما را در خرید موتورهای ارتعاشی با بهترین قیمت و کیفیت، برطرف کند. علاوه بر آن، با خرید از نمایندگیهای معتبر، میتوانید از خدمات گارانتی و پس از فروش هر برند هم استفاده کنید.
مشاوره فنی و خرید موتور ویبره
تخصص و تجربه در فروش تجهیزات؛ پیش از خرید، هنگام خرید و بعد از آن کنار صنعتگران و تولیدکنندگان هستیم.
سؤالات متداول موتور ویبره و ویبره بدنه
1- ویبره بدنه یا موتور ویبره برقی چیست؟
مفهوم و ساختار کلی این دستگاهها بسیار ساده است. در اصل موتور ویبره یک موتور القایی دارای وزنههای نامتعادل است که به انتهای شافت متصل شدهاند.
2- آیا میتوان نیرو را در موتور ویبره تنظیم کرد؟
بله! دو وزنه به دو طرف شافت متصل است، یک وزنه ثابت و یک وزن قابل تنظیم. نیروی لرزش را میتوان با تغییر زاویه وزنههای قابل تنظیم بین 0 تا 100٪ حداکثر تنظیم کرد. برای اطلاعات بیشتر به آموزش نحوه تنظیم وزنه گریز از مرکز، مراجعه نمایید.
3- موتور ویبره ها و ویبره بدنهها ساخت کجا هستند؟
برندهای مختلفی از موتور ویبره، ویبره بدنه و میکرو ویبره موجود است که ساخت کشورهای مختلفی از جمله ایتالیا، ترکیه، چین هستند. همچنین ویبراتورهای ساخت ایران نیز با کیفیت و قیمت مناسب برای فروش موجود است.
4- آیا برای ویبره بدنه و موتور ویبره ها گارانتی یا ضمانتی وجود دارد؟
بله. موتو رویبرهها از شش ماه ضمانت برای اجزای مکانیکی برخوردار هستند.
5- آیا میتوان جهت چرخش موتور ویبره را تغییر داد؟
موتورهای تک فاز فقط میتوانند در جهت استاندارد بچرخند. با این وجود میتوانید با اتصال ترمینالهای R به V ، S به U و T به W، چرخش موتور سه فاز را معکوس کنید.
6- شافت موتور ویبره به کدام جهت میچرخد؟
برق سه فاز به طور کلی بین ترمینالها به ترتیب R ، S ، T میچرخد. ترمینالهای برق متناظر با U ، V و W برچسبگذاری میشوند. کابل ویبراتور دارای 4 پایه است: قرمز (U)، سفید (V)، سیاه (W) و سبز (اتصال به زمین). جهت استاندارد چرخش به ترتیب با اتصال پایانههایU ، V و W به پایانههای برق R ، S و T حاصل میشود. در این پیکربندی، جهت استاندارد چرخش شافت، همان جهتی است که کابل از جعبه ترمینال خارج میشود.
7- آیا میتوانم جهت چرخش را تغییر دهم؟
برای دستیابی به چرخش معکوس برای ویبراتورهای سه فاز، پایانههای R را به V ، S به U و T به W متصل کنید. ویبراتورهای تک فاز فقط در جهت استاندارد میچرخند و جهت آنها قابل تغییر نیست.
8- آیا موتور ویبره در هر جهتی قابل نصب است؟
بله. برای نصب غیر افقی، موتور دارای یک سمت بالا و یک طرف پایین است. سمت بالا، سمتی از بدنه است که جعبه ترمینال روی آن است. برای نصب مورب یا عمودی، جهت نصب موتور باید طوری باشد که سمت بالا، بیرون قرار بگیرد.
9- چگونه میتوانم با استفاده از موتو ویبره، ارتعاش و لرزش خطی ایجاد کنم؟
نصب دو موتور ویبره با شافتهای موازی و جهت چرخش مخالف یکدیگر باعث ایجاد لرزش خطی میشود. ویبراتورها به طور طبیعی با یکدیگر هماهنگ میشوند و نیازی به اتصال فیزیکی بین شافت آنها نیست.
در تصاویر شماتیک زیر، پیکان قرمز حرکت ذرات، پیکان زرد جهت ارتعاش و پیکان آبی نشان دهنده جهت چرخش موتور ویبره است.
10- آیا سرعت چرخش و نیروی ارتعاش را می توان تغییر داد؟
بله، سرعت و نیروی چرخشی قابل تغییر است. با استفاده از درایو فرکانس متغیر (اینورتر درایو) میتوانید سرعت چرخش را تغییر دهید. با تنظیم وزنههای انتهای شافت میتوان نیروی ضربه را تغییر داد. تنظیمات نیرو باید در هر دو طرف هر ویبراتور استفاده شده یکسان باشد.
11- از موتور ویبره در چه محدوده دمایی میتوان استفاده کرد؟
حداکثر دمای محیط توصیه شده 40 درجه سانتی گراد است. بیشتر موتور ویبرهها دارای استاندارد عایق E هستند که حداکثر افزایش دما تا 75 درجه سانتیگراد بالاتر از دمای محیط را یعنی برای حداکثر 115 درجه سانتیگراد امکان پذیر می کند. عایق کلاس F نیز موجود است و حداکثر افزایش دما تا 105 درجه سانتیگراد نسب به دمای محیط یعنی برای حداکثر 145 درجه سانتیگراد را امکان پذیر میکند.
12- عمر L-10 یا B-10 چیست؟
عمر بیرینگ (عمر یاتاقان) معمولاً به صورت ساعاتی بیان میشود که یک یاتاقان خاص قبل از ایجاد اولین شواهد خستگی فلزات کار میکند. نرخ عمر معمول برای کاربردهای صنعتی عمر «L-10» یا «B-10» نامیده می شود. به بیان ساده، عمر L-10 تعداد ساعاتی است که 90٪ از یاتاقانها سالم میمانند. یا، 10٪ از یاتاقانها در تعداد ساعات سرویس L-10 دچار خرابی و از کار افتادگی خواهند شد.
13- عمر معمول L-10 برای یاتاقانهای موتور ویبره چقدر است؟
ویبره بدنه و موتور ویبرههای دو قطبی (دو پل) با سرعت حدود 3600 دور در دقیقه کار میکنند که برای یاتاقانها بسیار سخت است. به طور کلی، موتور ویبراتورهای 4، 6 و 8 قطبی (به دلیل سرعت کمتر) عمر B10 بسیار طولانیتر از ویبراتورهای دو قطبی دارند. به طور معمول ویبراتورهای دو قطبی برای حداقل 5000 ساعت محاسبه شده عمر B10، در تنظیم 100٪ وزن و 10،000 ساعت برای مدلهای 4 ، 6 و 8 قطب طراحی شدهاند.
14- تفاوت بین سرعت همزمان (synchronous) و سرعت نامی (rated speed) چیست؟
سرعت همزمان (synchronous speed) سرعت چرخش میدان مغناطیسی داخل سیم پیچ موتور است. کاتالوگ و نقل قولها اغلب سرعت همزمان را ارائه میدهند.
سرعت نامی (rated speed) سرعت چرخش شافت و وزنه ها است. پلاک موتور ویبره سرعت نامی را نشان میدهد. سرعت نامی بر اساس آزمایش کارخانه است، اما سرعت واقعی براساس کاربرد و بار بوده و کمی متفاوت خواهد بود.
سرعت نامی همیشه کمتر از سرعت همزمان موتور القایی خواهد بود. تفاوت بین سرعت همزمان و سرعت نامی را «لغزش» (Slip) مینامند.
15- از چه نوع گریسی باید استفاده شود؟
ویبراتورها در کارخانه با توجه به الزامات و استاندارهای شرکت سازنده گریسکاری میشوند. گریس Shell Gadus s2 v100 2 یکی از انواع گریسهای مورد استفاده است. این گریس، گریس صابون لیتیوم است. هنگام افزودن گریس به موتور ویبره، توصیه میشود دقیقاً از همان گریس توصیه شده توسط سازنده استفاده کنید. اگر این برند گریس در دسترس نباشد، استفاده از گریس صابون لیتیوم (lithium soap) با برند دیگری بهترین گزینه است.
16- تفاوت موتور ویبره برقی با ویبره صنعتی پنوماتیک (بادی) چیست؟
موتور ویبرههای برقی و پنوماتیک از بسیاری جهات با یکدیگر تفاوت دارند. با این حال، تفاوت اصلی در منبع تغذیه آنهاست. ویبراتورهای پنوماتیک از هوا برای تأمین انرژی ارتعاشات خود استفاده میکنند، در حالی که ویبراتورهای الکتریکی از منبع برق استفاده میکنند.