پمپ دیافراگمی

پمپ دیافراگمی نوعی پمپ‌ جابجایی مثبت است که از عمل رفت و برگشتی دیافراگمی از جنس لاستیک، ترموپلاستیک یا تفلون و شیرهای مناسب (شیرهای یکطرفه، شیرهای پروانه‌ای، شیرهای تخلیه یا شیرهای توپی) در هر طرف دیافراگم، جهت پمپاژ سیالات استفاده می‌کند. این پمپ‌ها خودمکش (Self-Priming) بوده و برای جابجایی و پمپاژ انواع سیالات به خصوص مایعات حاوی ذرات با ویسکوزیته بالا (چسبناک) ایده‌آل هستند. مدل‌های مختلفی از پمپ دیافراگمی تولید می‌شود که به صورت الکتریکی، دستی، پنوماتیک یا بادی (AODD) و هیدرولیک هستند.انواع پمپ دیافراگمی

انواع پمپ دیافراگمی

پمپ های دیافراگمی به سه نوع اصلی تقسیم می‌شوند:

۱. پمپ دیافراگمی که یک سمت دیافراگم  سیالی که پمپاژ می‌شود و در در سمت دیگر با هوا یا سیال هیدرولیک قرار دارد. انعطاف دیافراگم باعث افزایش و کاهش حجم محفظه پمپ شده و یک جفت شیر یک‌طرفه مانع بازگشت سیال و ایجاد جریان معکوس می‌شود.

۲. پمپ‌های دیافراگمی با جابجایی مثبت حجمی که در آن‌ها محرک اصلی دیافراگم، الکتریکی-مکانیکی بوده و به وسیله یک الکتروموتور متصل به میل‌لنگ یا گیربکس و یا کاملاً مکانیکی مثل یک اهرم یا دسته به حرکت درمی‌آید. در این روش دیافراگم با یک عمل مکانیکی ساده منعطف شده و یک سمت دیاگرام به هوا باز می‌شود.

۳. پمپ‌های دیافراگمی که یک یا چند دیافراگم با سیالی که باید پمپاژ شود در دو سمت در تماس هستند. دیافراگم(ها) با انعطاف دوباره خود باعث تغییر حجم می‌شوند.

جهت مشاوره فنی و استعلام قیمت انواع پمپ دیافراگمی با کارشناسان سام تجهیز در تماس باشید.

شماره‌های تماس: ۰۲۱۶۶۲۷۸۹۰۴ – ۰۲۱۶۶۲۶۸۹۲۰

نحوه عملکرد پمپ‌های دیافراگمی

وقتی حجم محفظه در هر کدام از انواع پمپ دیافراگمی افزایش پیدا می‌کند (دیافراگم حرکت می‌کند)، فشار کاهش یافته و سیال به داخل محفظه کشیده می‌شود. زمانی‌که فشار محفظه پمپ پس از کاهش حجم دوباره افزایش پیدا می‌کند (در اثر حرکت دیافراگم)، سیالی که از قبل درون محفظه کشیده شده بود، خارج می‌شود. در نهایت دیافراگم یک بار دیگر حرکت می‌کند و سیال به داخل محفظه کشیده شده و سیکل پمپاژ تکمیل می‌شود. این عمل شبیه عملکرد سیلندر در موتور احتراق داخلی است. پمپ‌های دیافراگمی با ایجاد یک محفظه هرمس بین مکانیزم محرک و محفظه فشرده‌سازی، به پمپ اجازه انتقال، فشرده‌سازی و تخلیه محیط بدون روان‌کننده را می‌دهد.

عملکرد پمپ دیافراگمی
عملکرد پمپ دیافراگمی

دیافراگم الاستومریک می‌تواند به عنوان یک آب‌بند دینامیک (مکانیکال سیل) که بسیاری از محدودیت‌های سایر روش‌های آب‌بندی را ندارد، مورد استفاده قرار گیرد. نشتی ندارند، اصطکاک کمی دارند و می‌توانند برای حساسیت به فشارهای پایین ساخته شوند. با درنظر گرفتن مواد مناسب برای دیافراگم‌ها، از آن‌ها می‌توان برای طیف وسیعی از فشار و دما، بدون نیاز به روانکاری یا نگهداری استفاده کرد. تصویر مقابل به صورت شماتیک نحوه کارکرد پمپ دیافراگمی را نمایش می‌دهد.

کاربرد پمپ دیافراگمی

پمپ‌های دیافراگمی در صنایع مختلف از جمله صنایع شیمیایی، صنایع غذایی و خوراکی، صنایع رنگ و چسب، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع کاشی و سرامیک کاربرد دارند. ازجمله کابرد این پمپ‌ها برای تخلیه مایعات از بشکه‌ها و مخازن (پمپ بشکه‌کش) است.

کاربرد پمپ دیافراگمی
کاربرد پمپ‌های دیافراگمی در صنایع

برخی از مایعات و سیالات قابل پمپاژ با پمپ‌های دیافراگمی:

  • رنگ‌ها، حلال‌ها، رزین‌ها، چسب، اسیدها و پودرها
  • انواع روغن‌ها، گریس و مواد نفتی
  • انواع سس و مایعات نوشیدنی
  • سیالات پودری و لجن سیلیس

ویژگی‌ها و مزایای پمپ دیافراگمی

  • قدرت مکش بالا
  • قابلیت پمپاژ سیالات با ویسکوزیته بالا و حاوی ذرات جامد
  • مناسب برای فشار تخلیه تا ۱۲۰۰ بار
  • قابلیت کارکرد خشک
  • نشتی بسیار کم (نزدیک به صفر)
  • راندمان بالا تا ۹۷ درصد
  • قابلیت خودمکشی خوب (self-priming)
  • ضد انفجار
  • تعمیرات و نگهداری و حمل آسان

برندهای مطرح پمپ‌های دیافراگمی

جهت مشاوره فنی در مورد هر یک از محصولات فوق با کارشناسان سام تجهیز تماس حاصل فرمایید.
شماره‌های تماس: ۰۲۱۶۶۲۷۸۹۰۴ – ۰۲۱۶۶۲۶۸۹۲۰
‫5/5 ‫(3 نظر)
اسکرول به بالا