پمپ روغن داغ | انتخاب و خرید

پمپ روغن داغ | انتخاب و خرید

برای استعلام قیمت تماس بگیرید 02166268920
  • ارسال به سراسر ایران
  • خدمات پس از فروش
  • کیفیت بالا
  • مشاوره فنی

برای حفظ روغن کاری یاتاقان، میل لنگ، شفت‌های اصلی دستگاه‌ها و سایر قطعات متحرک، هر موتور به مقدار مشخصی از جریان روغن نیاز دارد و این توسط پمپ روغن داغ که از انواع پمپ‌های سانتریفیوژ هستند، تأمین می‌شود. در حقیقت این پمپ‌ها فشار روغن ایجاد نمی‌کنند و وظیفه اصلی آن‌ها جابجا کردن روغن و تغییر دمای آن در شرایط مختلف است، از این رو با نام پمپ سیرکوله روغن نیز شناخته می‌شوند. وقتی یک پمپ روغن فعال است، با کمک روغن جاری شده بین قسمت‌های متحرک موتور، دمای بخش داخلی آن‌ها را جذب کرده و به محفظه اصلی و خنک کننده انتقال می‌دهد.

پمپ روغ داغ

فرایند عملکرد پمپ روغن داغ نقش مهم و تعیین کننده در بالا بردن طول عمر یک دستگاه دارد و از تأثیر حرارت موتور بر روی بخش‌های مختلف آن جلوگیری می‌کند. در ادامه به سراغ معرفی پمپ‌های روغن داغ خواهیم رفت تا ببینیم که این دستگاه‌ها تحت چه شرایطی عمل می‌کنند و از چه قسمت‌هایی تشکیل شده‌اند.

عملکرد پمپ روغن داغ

پمپ روغن داغ (Hot Oil Pump) یک نوع پمپ یک طرفه با طراحی خاص است که وظیفه آن به گردش درآوردن روغن در داخل موتورها و کاهش دمای داخلی موتور از طریق جذب حرارت توسط روغن است. این پمپ به صورت جانبی در کنار سیستم‌های مختلف بزرگ و کوچک قرار می‌گیرد و همزمان با شروع به کار آن‌ها، فعالیت خود را شروع می‌کند. چرخش قطعات مختلف موتور باعث ایجاد حرارت می‌شود که این حرارت توسط روغن موتور جذب می‌شود.

در طرف مقابل پمپ روغن داغ فعال است که محفظه و حلزونی آن با روغن تازه پر شده است. به گردش درآمدن پمپ باعث پمپاژ روغن به قسمت‌های داخلی موتور می‌شود. بخش ورودی پمپ، روغنِ داغ شده را جذب کرده و این چرخش به طور دائم ادامه پیدا می‌کند. البته در برخی موارد ممکن است پمپ‌های روغن داغ برای آب داغ یا حتی برای برخی حوزه‌های خاص، مانند صنایع نساجی به کار گرفته شوند که ویسکوزیته پایین و درجه حرارت بالا به عنوان الزام عملکرد استاندارد آن‌ها شناخته می‌شود.

پمپ سیرکوله روغن داغ

آشنایی با بخش‌های مختلف پمپ

پمپ روغن داغ دارای دو قسمت برای اتصال به سیستم‌های مختلف هستند. این پمپ‌ها از یک قسمت به موتور یا ماشین آلات صنعتی وصل می‌شود و قسمت دیگر آن به کمک شفت به یک الکتروموتور وصل است. اصلی‌ترین بخش این دستگاه‌ها یک محفظه حلزونی است که در داخل آن چرخ دنده یا ابزارهای محرک دیگری به کمک یک ابزار نگهدارنده به دستگاه متصل شده‌اند. محفظه حلزونی با استفاده از فلنج یا با کمک پیچ و مهره امکان اتصال به سیستم‌های مختلف را دارد و در این قسمت باید یک آب بندی صورت گیرد.

قسمت حلزونی این دستگاه‌ها به صورت پایه دار است و به شکل افقی در سیستم‌های مختلف نصب می‌شود. قسمت انتهایی پمپ فاقد پایه بوده و با کمک اهرم امکان نصب آن وجود دارد. برای بدنه و پوسته پمپ از آلیاژ چدن استفاده شده که در بخش‌های بعدی بیشتر آن‌ها را توضیح خواهیم داد. در قسمت بالای حلزونی دو ورودی برای روغن یا آب وجود دارد که اپراتور می‌تواند از این قسمت برای تنظیم مقدار روغن موجود در حلزونی و آب‌بندی دستگاه استفاده کنند. بخش‌های دستگاه مانند یاتاقان، واشرها و حلقه‌های مختلف عملکرد جزئی دارند.

اجزای پمپ سانتریفیوژ روغن داغ

مواد بکار رفته برای بدنه پمپ روغن داغ

پمپ روغن داغ برای کار در شرایط سخت با درجه حرارت بالا طراحی شده و به همین دلیل معمولاً از چدن معمولی GG-25 برای آن استفاده نمی‌شود.  قسمت حلزونی اکثر پمپ‌های موجود در بازار از جنس آلیاژ چدن خاصی تحت عنوان GGG-40 ساخته شده‌اند که برای سرپوش محافظتی پمپ هم از همین آلیاژ استفاده شده است. البته برای محفظه یاتاقان دستگاه و همچنین پروانه آن از چدن معمولی استفاده شده و برای محور دستگاه هم از آلیاژ خاص 16MnCr5 بهره برده شده است. معمولاً چدن معمولی به دلیل همگن بودن و همچنین وجود مک در ریخته گری، مقاومت بالایی در برابر حرارت زیاد و شوک حرارتی ندارد و انتخاب خوبی برای قسمت حلزونی نیست.

نحوه عملکرد پمپ‌های روغن داغ

پمپ روغن داغ به عنوان یک پمپ افقی شناخته می‌شود که قسمت حلزونی آن به صورت افقی نصب شده و از یک نیروی مکش گریز از مرکز برای جابجایی روغن استفاده می‌کند. در داخل حلزونی این پمپ‌ها یک پروانه پمپ قرار داده شده است که از لحاظ هیدرولیکی بالانس است و از یک آویز برای آن استفاده شده است. رانش روغن در این پمپ‌ها به صورت عمودی است.

زمانی که پمپ روغن داغ فعال می‌شود، با حرکت شفت دستگاه، پروانه داخلی دستگاه هم فعال می‌شود که حرکت آن ممکن است به صورت چرخ دنده یا سانتریفیوژی و تحت تأثیر نیروی گریز از مرکز باشد. گردش این پروانه منجر به خروج روغن سرد از محفظه دستگاه شده و به طور مداوم پمپاژ روغن به داخل موتور با استفاده از نیروی رانشی و به صورت عمودی انجام می‌شود. از آنجایی گردش روغن در این پمپ‌ها به دو حوزه کشیده می‌شود، هم برای قسمت پشت پروانه و هم برای قسمتهای مکانیکال دستگاه نیاز به آب بندی دارد.

 

جهت مشاوره فنی و استعلام قیمت انواع پمپ روغن داغ با کارشناسان سام تجهیز در تماس باشید.

شماره‌های تماس: ۰۲۱۶۶۲۷۸۹۰۴ – ۰۲۱۶۶۲۶۸۹۲۰

 

کاربردهای پمپ روغن داغ

استفاده و کاربرد پمپ‌های روغن داغ بسیار وسیع است و در حوزه‌های مختلف صنعتی امکان استفاده از آنها وجود دارد. در حقیقت، در هر قسمتی از صنعت که روغن داغ در جریان باشد و نیاز به جا به جا کردن روغن باشد، امکان استفاده از این پمپ‌ها وجود دارد. اگرچه این حوزه‌ها بسیار متنوع و وسیع هستند، اما موارد زیر در بین آن‌ها جلب توجه می‌کند:

  • استفاده در خشک کن‌ها در صنعت نساجی و همچنین حرارت دادن در دستگاه‌های پرس و ماشین‌های لباسشویی و اتوها
  • استفاده به عنوان سیستم گرمکن قالب و تولید فیبر در صنایع تولید لاستیک و پلاستیک
  • استفاده به عنوان سیستم خنک کاری تجهیزات واکنش پلیمریزاسیون در صنایع شیمیایی و دارویی
  • استفاده در نیروگاه‌ها، در تولید حلال‌ها به روش تبخیری و در مبدل‌های حرارتی در حوزه نفت و گاز
  • استفاده به عنوان سیستم پیش گرمایش مخازن حاوی قیر و تار در صنعت قیر سازی
  • استفاده در خنک کاری ماشین آلات جوشکاری در صنعت ماشین سازی

البته موارد بسیار متعدد دیگری از کاربرد این دستگاه‌ها وجود دارد که یا به عنوان سیستم خنک کننده در موتورها استفاده می‌شود، یا به عنوان سیستم حرارت دهنده و داغ کننده به کار گرفته می‌شود.

راه اندازی و آب بندی پمپ روغن داغ

راه اندازی و آب بندی پمپ روغن داغ دو مرحله متفاوت دارد. در حقیقت اپراتور سیستم باید هر دو مورد را به صورت همزمان بررسی کند تا امکان استفاده از پمپ برای او فراهم شود. دربند قبل گفته شد که برای آب بندی محور پمپ دو درپوش در نظر گرفته شده است. این درپوش‌ها برای کنترل وضعیت روغن داخل پمپ هستند. در این پمپ‌ها برای آب بندی محور پشت پروانه از سه نوار گرافیتی نسوز استفاده شده و روی آنها یک رینگ ساده فولادی استفاده شده است.

البته در برخی مدل‌های این دستگاه‌ها به جای نوار آب بندی از بوش‌های گرافیتی یا سیلیکون کاربید و یا بوش‌های برنجی با تلرانس خاص استفاده شده است. در طرف مقابل هم یک آب بند مکانیکال استفاده شده و با توجه به سازنده پمپ، ممکن است به جای این آب بند از کاسه نمد حرارتی استفاده شده باشد. با ورود روغن به محفظه دستگاه و چرخش شفت آن به راحتی می‌توان حباب موجود در داخل محفظه را خالی کرد و سپس بعد از پر شدن آن، درپوش‌ها را بست و دستگاه را آماده کار کرد.

برندهای پمپ روغن داغ

نکاتی در مورد خرید پمپ‌های روغن داغ

طراحی پمپ روغن داغ به شکلی است که باید در درجه حرارت‌های بالا به کار گرفته شود و به همین دلیل، مسئله انتخاب آن در صنایع مختلف تحت همین فاکتور قرار می‌گیرد. پمپ‌ها با توجه به مدل آنها نسبت به درجه ویسکوزیته مختلف، عکس العمل متفاوتی دارند و بعضاً ممکن است در برخی موارد امکان استفاده از آنها وجود نداشته باشد. بنابراین علاوه بر این که برندهای مختلف جهانی و ایرانی در زمینه تولید پمپ روغن داغ فعالیت می‌کنند، باید موارد دیگری مانند محدوده فشاری عملکرد پمپ، محدوده ویسکوزیته پمپ، محدوده دمایی عملکرد پمپ و سایر فاکتورهای مؤثر بر عملکرد آن در نظر گرفته شود.

جهت مشاوره و انتخاب پمپ روغن داغ با کارشناسان سام تجهیز تماس حاصل فرمایید تا در انتخاب و خرید پمپ روغن داغ راهنمای و مشاوره‌های لازم را دریافت نمایید.

‫5/5 ‫(3 نظر)

فرم ارسال نظر