نکات مهم در انتخاب پمپ کف کش

  • بروز رسانی در : ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
  • 0

پمپ‌ها برای جابجایی مایعات به‌وسیله سیستم لوله‌کشی به ارتفاع بالاتر یا پایین‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند که انواع مختلفی دارند؛ انواع دوزینگ پمپ، پمپ‌های دینامیکی، پمپ کف کش و … . پمپ کف کش که به پمپ‌های شناور و پمپ لجن کش هم معروف است، به‌دلیل تطبیق‌پذیری و قابلیت اطمینان بالا بسیار محبوب بوده و سهم بازار خوبی برای استفاده صنعتی و خانگی به دست آورده‌اند. در این مقاله، راهنمای خرید پمپ کف کش و یک «چک‌لیست کامل در مورد نکاتی که باید قبل از انتخاب پمپ کف کش در نظر بگیرید» را برای شما بیان کرده‌ایم. با ما همراه باشید.

انتخاب پمپ کفکش

پمپ کف کش چیست؟

یک پمپ کف کش به‌گونه‌ای طراحی شده است که بتوان آن را در آب فرو برد و مایع را پمپ کرد. پمپ کف کش یک پمپ گریز از مرکز است و پروانه‌های آن طوری طراحی شده‌اند که آب را به بیرون پرتاب می‌کنند. اساس کار به‌این صورت است که چندین پروانه به یک محور متصل شده و توسط یک الکتروموتور به حرکت درمی‌آید (راهنمای خرید الکتروموتور از سام تجهیز).

آب از طریق چشمی پروانه‌ها وارد پمپ شده سپس به دلیل نیروی گریز از مرکز، به‌صورت شعاعی به بیرون پرتاب می‌شود. این حرکت به فشار و انرژی جنبشی آب می‌افزاید. این آب در ادامه از طریق یک دیفیوزر به مراحل پروانه بعدی منتقل‌ شده و در هر مرحله، فشار آب چندین برابر می‌شود. درنهایت آب از طریق یک شیر چک به بیرون پمپ می‌شود.


راهنمای خرید و انتخاب پمپ کف کش

همه پمپ‌های شناور با مکانیسم یکسان و بر اساس یک اصل کار می‌کنند؛ اما این پمپ‌ها بسته به کاربرد و هدف، با جزئیات فنی متفاوت طراحی می‌شوند. این پمپ‌ها تنوع بسیار زیادی دارند. انواع پمپ کف کش شامل پمپ کف کش ساده، پمپ کف کش فلوتردار، پمپ کف کش آب از بغل و آب از رو، آب خنک، روغن خنک، خازن داخل، خازن بیرون (تک فاز)، پمپ کف کش تک فاز، پمپ کف کش سه فاز، پمپ‌های شناور باز، پمپ‌های چاه‌باز افقی، پمپ‌های چندمرحله‌ای عمودی، غوطه‌ور در چاه عمیق و موارد دیگر می‌شود.

در ادامه چند نکته مهم که باید در هنگام خرید و انتخاب پمپ کف کش به آن‌ها دقت شود، لیست شده‌اند:

۱. نوع آب

اولین نکته ماهیت مایعی است که پمپاژ می‌شود، زیرا این امر تأثیر عمده‌ای بر نوع پمپ موردنیاز شما دارد. عوامل مهمی مانند ترکیب کلی، غلظت، اندازه ذرات معلق، سطح pH مایع، دما و محتوای شیمیایی باید در نظر گرفته شوند. پمپ کف کش برای پمپاژ کردن آب شفاف مانند آب باران، آب کثیف، آب چاه و آب استخر و حوض، نیازمند مشخصات فنی متفاوتی است.

۲. فلوتر یا سوئیچ شناور قطع‌کن

عامل مهم دیگری که باید در انتخاب پمپ کف کش به آن توجه کرد، سوئیچ شناور یا همان فلوتر است. این کلید ارتفاع آب موجود در مخزن را تشخیص داده و بر اساس آن، میزان قطع یا وصل‌بودن پمپ را کنترل می‌کند. اگر پمپ کف کش بدون سطح موردنیازی از آب کار کند، آسیب جدی خواهد دید. سوئیچ شناور در پمپ فلوتر دار زمانی که سطح آب پایین‌تر از حد نرمال باشد، به‌طور خودکار پمپ را خاموش می‌کند.

۳. ارتفاع تخلیه

معمولاً از پمپ‌های کف کش برای پمپاژ آب از مکان‌های پایین‌تر به مکان‌هایی با ارتفاع بالاتر استفاده می‌شود. آیا آب به ارتفاع تعیین‌شده می‌رسد یا خیر؟ اگر می‌خواهید آب را از بشکه کشیده و به ظرف دیگری پمپ کنید، ارتفاع تخلیه شما بسیار کم است؛ اما اگر به دنبال پمپاژ آب از زیرزمین به طبقات بالایی یک ساختمان هستید، به ارتفاع تخلیه بالاتری نیاز دارید.

انتخاب پمپ شناور کفکش

۴. نرخ تخلیه

نرخ تخلیه در انتخاب پمپ کف کش، مشخص می‌کند که دستگاه می‌تواند چقدر آب در ساعت یا دقیقه، پمپ کند. این عدد به‌عنوان سطح قدرت پمپ نیز شناخته می‌شود. به‌عنوان‌مثال، یک پمپ با حداکثر دبی ۱۳۸ مترمکعب در ساعت، آب استخری به مساحت ۳۶ مترمکعب را در ۱۵ دقیقه تخلیه می‌کند. بااین‌حال، پمپی با دبی ۳۵۰ مترمکعب در ساعت استخر را تنها در ۶ دقیقه خالی خواهد کرد.

۵. سیستم UPS (Uninterruptible power supply)

پمپ‌های کف کش توسط ولتاژ الکتریکی تغذیه می‌شوند. بنابراین، بسیار مهم است که یک پمپ، سیستم پشتیبان برق اضطراری داشته باشد. با مجهزشدن به یک باتری، پمپ می‌تواند تا ساعت‌ها بدون برق کار کند.

۶. سیستم خنک‌کننده

پمپ کف کش در ۲ نوع روغنی و آبی طراحی شده‌اند. برای موتور‌های پر از آب، مایع خنک‌کننده آب است و می‌توان آن را بار‌ها و بار‌ها پر کرد. اما در مورد موتور پر از روغن، مایع خنک‌کننده وجود ندارد، این مورد می‌تواند احتمال ساییدگی و آسیب موتور را افزایش دهد. به همین دلیل است که پمپ‌های آبی معمولاً از پمپ‌های روغنی گران‌تر هستند.

۷. منبع انرژی

اگر برق اصلی در دسترس باشد، پمپ الکتریکی در بیشتر موارد بهترین و کارآمدترین انتخاب خواهد بود. پمپ‌های کف کش الکتریکی ساده‌ترین، کم‌مصرف‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین پمپ‌ها هستند که قدرت بالا را در ابعاد سبک و فشرده ارائه می‌دهند.

اگر منبع تغذیه مستعد نوسان است، پمپی را در نظر بگیرید که موتور و استارت آن مجهز به حفاظت الکتریکی داخلی در برابر ولتاژ متغیر، خرابی فاز و خطای انسانی باشد.


بیشتر بخوانید:

پمپ بشکه کش چیست؟ با عملکرد پمپ تخلیه بشکه آشنا شوید

خرید موتور پمپ بنزینی و دیزل


سخن پایانی

توجه دقیق به مایع مورد پمپاژ، همراه با مشخصات فنی مانند جریان، ارتفاع و مسافتی که سیال طی می‌کند، به شما این امکان را خواهد داد تا در انتخاب پمپ کف کش، به سراغ بهترین پمپ بروید. سایر عواملی که در رده بعدی اهمیت در راهنمای خرید پمپ کفکش قرار دارند، شامل مصرف انرژی، دوام و هزینه سرویس پمپ است.