گیربکس های صنعتی رایج و بهترین کاربرد هر یک

  • بروز رسانی در : ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
  • 0

گیربکس‌ها امروزه تبدیل به یکی از اجزای ضروری و تفکیک‌نشدنی دنیای صنعت و تجارت شده‌اند. با گسترش استفاده از انواع موتورها به‌عنوان نیروی محرکه، دامنه استفاده از انواع گیربکس‌ها نیز در حال افزایش است. در هر کجا که نیاز به مهار سرعت تولیدشده توسط الکتروموتور و تبدیل آن به‌سرعت و گشتاور موردنیاز باشد، از انواع گیربکس‌های صنعتی استفاده می‌شود. پیشتر در مورد انتخاب صحیح گیربکس صنعتی صحبت کرده‌ایم. در این مقاله می‌خواهیم در مورد گیربکس های رایج صنعتی و کاربردهایی که هر یک در صنعت‌های مختلف دارند صحبت کنیم. با سام تجهیز همراه باشید.

گیربکس های صنعتی رایج

گیربکس صنعتی

در یک گیربکس صنعتی، انرژی ورودی به انرژی مکانیکی مورد نیاز تبدیل می‌شود، به این صورت که در یک سر گیربکس یک موتور الکتریکی یا هیدرولیکی تولید انرژی کرده و در انتهای دیگر، آن انرژی به گشتاور حرکتی با سرعت کم تبدیل می‌شود.

گیربکس‌های صنعتی وظیفه انتقال، افزایش و تغییر جهت توان ورودی از طریق کاهش یا افزایش گشتاور موتور را دارند. با افزایش سرعت ورودی، گشتاور کاهش می‌یابد و با کاهش سرعت، گشتاور افزایش می‌یابد. به‌عبارت‌دیگر در یک گیربکس صنعتی، قدرت از منبع تولید انرژی (معمولاً با خرید الکتروموتور) گرفته ‌شده و این قدرت به میزان موردنیاز و کنترل‌شده، به مصرف‌کننده منتقل می‌شود.

گیربکس های صنعتی رایج

در ادامه چند نمونه از گیربکس های رایج صنعتی را معرفی کرده و بهترین کاربرد هر یک را بررسی خواهیم کرد.

گیربکس هلیکال

گیربکس هلیکال انرژی کمتری مصرف کرده و فضای کمی نیز اشغال می‌کند. این گیربکس‌ها در طیف گسترده‌ای از کارخانه‌ها و ماشین‌آلات صنعتی حضور دارند؛ اما اغلب برای کار‌های سنگین مانند تولید پلاستیک، سیمان، لاستیک و سایر مواد از این قبیل مورداستفاده قرار می‌گیرند.

این گیربکس‌ها اغلب در کاربرد‌های صنعتی با قدرت بالا برای شیفت‌های کاری مداوم استفاده می‌شوند. هنوز هم این نوع گیربکس بزرگ‌ترین بخش صنعت است که بیش از ۳۰ درصد تقاضای جهانی را به خود اختصاص می‌دهد. ۳ نوع مختلف گیربکس هلیکال به شرح زیر است:

  • گیربکس‌های خطی: کاهنده درون‌خطی شفت خروجی را در همان سطح شفت ورودی قرار می‌دهد.
  • گیربکس با محور موازی: شفت موتور و شفت خروجی هر دو در یک‌ جهت قرار دارند.
  • گیربکس با محور متعامد: شفت موتور نسبت به شفت موتور ورودی به‌صورت متعامد (عمود بر هم) قرار می‌گیرد.

گیربکس های رایج صنعتی: هلیکال کواکسیال

برای کاربرد‌های سبک، گیربکس‌های هلیکال کواکسیال بهترین گزینه موجود در بازار امروز هستند؛ این گیربکس‌ها به‌دلیل کیفیت و کارایی بالایی که دارند، به‌خوبی شناخته‌شده‌اند. این گیربکس‌ها برای بهینه‌سازی نسبت‌های بار و انتقال طراحی ‌شده و مطابق با استاندارد‌های دقیق ساخته شده‌اند. برای استعلام قیمت گیربکس sew با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۲۶۸۹۲۰ – ۰۲۱۶۶۲۷۸۹۰۴ تماس بگیرید.

الکترو گیربکس شافت مستقیم sew


گیربکس هلیکال بول (Bevel)

گیربکس هلیکال بول با نام‌های گیربکس پینیون کرانویل، گیربکس پنیون و الکتروگیربکس ۹۰ درجه نیز شناخته می‌شود. این گیربکس صنعتی مجموعه‌ای منحنی از دندانه‌ها بر روی سطح مخروطی شکل در لبه یونیت طراحی شده است. ۹۰ درجه بودن خروجی این گیربکس‌ها و قابلیت نصب در ۶ جهت مختلف باعث شده که در صنایعی مانند استخراج معادن که فضای کار محدود بوده و نیاز به کار در محیط آرام و بی‌صدا حس می‌شود، کاربرد بسیار زیاده پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: گیربکس هلیکال چیست و چه کاربردها و مزایایی دارد؟

گیربکس‌های کاهنده حلزونی

ماشین‌های نیمه سنگین توسط گیربکس‌های حلزونی تغذیه می‌شوند. گیربکس‌های حلزونی برای کاهش سرعت محور‌های غیر متقاطع کاربرد دارند. در این گیربکس های رایج صنعتی از چرخ حلزونی با قطر زیاد استفاده شده است.

از این نوع گیربکس برای موارد زیر استفاده می‌شود:

  • کارهای بی‌صدا: به دلیل نویز کم، این مکانیسم برای مکان‌های عمومی مانند تئاتر و فرودگاه عالی است.
  • موقعیتی که نیاز به توقف سریع دارد: مانند حمل‌ونقل یا تجهیزات سبک.
  • بار‌های ضربه‌ای: در ماشین جابجایی و سایر مواد سنگین مانند کود‌ها، مواد شیمیایی و مواد معدنی.

موتور گیربکس حلزونی ایلماز

بیشتر بخوانید: گیربکس حلزونی چه کاربردهایی دارد؟

گیربکس خورشیدی

گیربکس سیاره‌ای به‌دلیل دوام، دقت و عملکرد منحصربه‌فرد خود بسیار محبوب بوده و به دلیل کاربرد‌های دقیق خود مشهور است. استفاده از گیربکس‌های خورشیدی، عمر ماشین‌آلات را افزایش داده و درعین‌حال عملکرد را نیز بهبود می‌بخشد. گیربکس های رایج صنعتی خورشیدی ممکن است بر روی فلنج، شفت یا پایه نصب شوند.

گیربکس خورشیدی در ۲ نوع تاج‌ثابت برای کاربردهای صنعتی و تاج‌متحرک برای کاربردهای خودکششی مانند ماشین‌های چرخ‌دار و ردیاب طراحی شده است. در نوع تاج‌ثابت، شفت ورودی سه چرخ‌دنده را در داخل یک حلقه دندانه‌دار ثابت به نام تاج به حرکت درمی‌آورد. سپس شفت خروجی که با چرخ‌دنده‌ها ادغام شده است، با سرعت کمتری شروع به چرخیدن می‌کند. در هر ۲ مدل، می‌توان مرحله کاهش اپی‌سیکلوئیدی دیگری را اضافه کرد که امکان رسیدن به نسبت کاهش ۷۰۰۰: ۱ در گیربکس‌های تاج‌ثابت و حدود ۲۰۰: ۱ در تاج‌چرخان را می‌دهد.

قدرت سیستم اپی‌سیکلوئیدی در این ۴ نقطه است:

  • یک فناوری نوآورانه برای سیستم‌های صنعتی و ماشین‌های خودکششی.
  • با کیفیت عملکرد مشابه، ابعاد، وزن و هزینه کمتری نسبت به گیربکس‌های سنتی دارد.
  • دارای انعطاف‌پذیری قوی برای انطباق با متنوع‌ترین برنامه‌ها.
  • گیربکس خورشیدی را می‌توان با توجه به ویژگی‌های خاص سیستمی که در آن نصب شده است، سازگار کرد.

سخن پایانی

متداول‌ترین گیربکس های صنعتی به‌دلیل تفاوت شرایط کاری و شرایط محیطی، در انواع مختلفی مانند گیربکس جرثقیل، گیربکس حلزونی و… ساخته شده‌اند تا پاسخگوی تمام نیازهای صنعت باشند. در این مقاله چند مورد از گیربکس های رایج صنعتی، متداول‌ترین کاربرد هر یک و راهنمای خرید و قیمت گیربکس صنعتی شرح داده شد. امیدواریم اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار داده باشیم.