گیربکس صنعتی از جمله قطعاتی است که در صنایع و دستگاههای مختلف بهمنظور انتقال قدرت موتور به دستگاه مورد استفاده قرار گرفته و انواع مختلفی دارد. بهدلیل بالا بودن قیمت گیربکس نو در بعضی از موارد کارخانهها و کارگاههای تولیدی برای کاهش هزینههای خود به سراغ خرید گیربکس صنعتی دست دوم میروند که چندان هم کار سادهای نیست. حال باید دید که در زمان انجام این کار باید به چه نکاتی توجه کنیم و خرید گیربکس استوک و دست دوم چه دردسرهایی را میتواند بهدنبال داشته باشد. برای اطلاع از این موضوع تا انتها با سام تجهیز همراه باشید.
گیربکس چیست؟
پیش از بررسی نکات خرید گیربکس صنعتی دست دوم بهتر است با ماهیت و عملکرد کلی این دستگاه آشنا شوید. گیربکس صنعتی دستگاهی متشکل از تعدادی چرخدنده دوار است که برای انتقال توان مکانیکی از یک منبع تولیدی به یک مصرفکننده و ایجاد و سرعت مورد نیاز مصرفکننده مورد استفاده قرار میگیرد.
نتیجهی چرخش مداوم این چرخدندهها ایجاد یک نیروی مکانیکی قدرتمند است که در صنایع گوناگون تولید کاغذ، سیمان و فولاد، مقاطع فولادی و… کاربرد دارد. البته چرخدندهها تنها اجزای تشکیلدهندهی گیربکس نیستند و این ابزار کاربردی بر مبنای نوع، شکل و جنس خود متشکل از قطعات زیر است:
- پوسته گیربکس: قسمتی از گیربکس صنعتی با جنس چدن ریختهگری است که دندهها درون آن قرار میگیرند.
- شافت ورودی و خروجی: جنس این شافتها از فولاد بوده و میتوانند به شکل سوراخ (Hollow) یا شافت (Solid) باشند.
- یاتاقان (Bearing): قسمتی از گیربکس که وظیفهی تحمل بارهای شعاعی و محوری شافتها را برعهده دارد.
- نشت بند یا کاسه نمد (Seal): وظیفهی این بخش از گیربکس صنعتی محافظت از بیرینگها در برابر عوامل خارجی گوناگون مانند گرد و غبار و نگهداری از روغن داخل پوسته است.
- درپوش کنترل روغن و بازبینی کاسه نمد
گیربکس صنعتی دست دوم
انواع گیربکس صنعتی دست دوم یا استوک جعبهدندههایی فاقد بستهبندی هستند که قبلاً توسط مجموعههای دیگر استفاده شدهاند. باید بدانید که نوسانات دلار در بازار و افزایش قیمت مواد اولیه باعث شده تا واردات و حتی تولید این محصول در داخل کشور با مشکلات فراوانی مواجه شود؛ به همین دلیل صاحبان کسبوکارها و صنایع مختلف به خرید گیربکس صنعتی دست دوم که قیمت پایینتری دارد، رو آوردهاند.
البته مشخص است که قطعات دست دوم به هیچعنوان از لحاظ کیفیت و کارآیی به پای قطعات نو نمیرسند؛ بنابراین باید تا جای امکان از انجام این کار خودداری کنید. چرا که ممکن است در آینده مجبور به صرف هزینههای بیشتر و چندبرابری در مقایسه با خرید یک قطعهی نو شوید. با این وجود میتوان با توجه به نکات مشخص و مشورت با متخصصان مربوطه ریسکهای احتمالی را به میزان چشمگیری کاهش داد.
عوامل موثر بر قیمت خرید گیربکس صنعتی دست دوم
گیربکسهای صنعتی استوک با توجه به عوامل گوناگونی که در این قسمت به بررسی آنها میپردازیم، قیمتهای مختلفی دارند.
نوع گیربکس صنعتی
گیربکسها انواع و اقسام مختلفی شامل گیربکس هلیکال، گیربکس حلزونی و خورشیدی داشته که هرکدام کاربردهای خاص خود را دارند. در بین انواع گیربکسهای صنعتی، قیمت گیربکس صنعتی دست دوم نوع خورشیدی بالاتر است؛ چرا که در ساخت آن از قطعات بیشتری در مقایسه با سایر گیربکسها استفاده شده است.
البته تقاضای بالا برای خرید گیربکس خورشیدی به دلیل قدرت و بهرهوی بیشتر هم از دیگر عوامل مؤثر بر افزایش قیمت آن است چرا که گشتاور بالایی داشته و صدای آن نیز پایینتر از انواع گیربکسهای دیگر است.
بیشتر بخوانید: روغنکاری گیربکس خورشیدی به روش اصولی
مواد اولیه بهکاررفته
برای ساخت گیربکسها از ترکیبات و مواد اولیهی مختلفی مانند چدن، برنج، چوب، پودر آهن، پلیکربنات و پلیمرهای تراکمی استفاده میشود که قیمت آنها بر روی قیمت نهایی گیربکس حتی انواع دست دوم آن اثر میگذارد.
ابعاد گیربکس
گیربکسها با توجه به نیاز صنایع گوناگون در ابعاد و اندازههای گوناگونی تهیه میشوند. در زمان خرید گیربکس صنعتی دست دوم، متوجه میشوید که در دو نمونهی مشابه، مدل بزرگتر قیمت بالاتری دارد.
گشتاور خروجی گیربکس
گشتاور خروجی در گیربکس بهصورت نیروی موردنیاز برای غلبه بر اصطکاک داخلی و خارج کردن چرخدنده از حالت سکون تعریف شده است. حال هرچه گشتاور خروجی بیشتر باشد قیمت خرید گیربکس صنعتی دست دوم هم بالاتر است.
برای مثال بین دو نمونه گیربکس هلیکال یک برند گشتاور خروجی یکی از مدلها بین ۱۴۷ تا ۱۹۰ نیوتن متر و گشتاور خروجی مدل دیگر ۱۵ تا ۱۲۰ نیوتن متر است. مشخص است که بین این دو گیربکس مدل با گشتاور خروجی بالاتر، قیمت بیشتری هم خواهد داشت.
نوع خروجی گیربکس
خروجی گیربکسها با توجه به نوع فلنج، پایه و شافت بهکار رفته در آنها متفاوت بوده و یکی از عوامل مؤثر بر قیمت نهایی خرید گیربکس صنعتی دست دوم محسوب میشود.
نکات مهم خرید گیربکس صنعتی دست دوم
اگر میخواهید خرید قطعهی استوک برای کسبوکار شما اقتصادی و مقرونبهصرفه باشد، باید به نکات زیر توجه کنید:
اولین موردی که در زمان خرید گیربکس صنعتی دست دوم باید در نظر بگیرید، طول عمر باقیمانده این قطعه است. در صورتی که از این دستگاه بیش از اندازه استفاده شده باشد ممکن است بعد از خرید و نصب بهسرعت از کار بیفتد؛ بنابراین بههیچعنوان بهخاطر پرداخت هزینهی پایینتر به سراغ قطعاتی با کارکرد بسیار بالا نروید چرا که در نهایت مجبور به پرداخت مبالغ بیشتری خواهید شد.
نکتهی مهم دیگر این است که انواع گیربکس صنعتی دست دوم فاقد ضمانت و گارانتی بوده و در صورت خرابی هیچ نمایندگی معتبری در سطح کشور مسئولیت تعمیر آن را برعهده نخواهد گرفت. موارد دیگری که در زمان خرید گیربکس استوک باید در نظر بگیرید به شرح زیر هستند:
- بررسی تفاوت قیمت گیربکس صنعتی دست دوم و نو
- عدم خرید گیربکس صنعتی دست دوم با قیمت بالا به دلیل برند تولیدکننده مثلا گیربکس sew
- بررسی مدت زمان استفاده از گیربکس و فاصله آن با عمر مفید دستگاه
- مقایسه گیربکسهای صنعتی دست دوم تولیدی در یک سال از نظر قیمت و استهلاک با یکدیگر
- توجه به استاندارد بودن قطعات
- بررسی میزان چرخش و اندازه گشتاور مورد نیاز در خروجی
- توجه به توان تولیدی موتور یا شافت متصل به ورودی گیربکس
- دقت به نوع دستگاهی که نیاز به خرید گیربکس صنعتی دست دوم دارد
- موجود بودن قطعات گیربکس در بازار
بیشتر بخوانید: انتخاب صحیح گیربکس صنعتی
شرایط نگهداری از گیربکس استوک
گیربکسهای استوک ضمانتنامه ندارند؛ بنابراین مهمترین نکته بعد از خرید گیربکس صنعتی دست دوم نگهداری و مراقبت از آن بهگونهای است که هیچ آسیبی نبیند. رعایت نکات زیر میتواند بروز هرگونه مشکل و آسیب در این قطعه را بهحداقل برساند:
- گیربکسها باید در مکانی خشک و تمیز به دور از هرگونه رطوبت نگهداری شوند.
- خرید گیربکس صنعتی دست دوم باید با توجه به نیاز شما انجام شود؛ چرا که استفاده از انواع نامناسب این قطعه میتواند منجر به خرابی و سوختن موتور دستگاههای مختلف شود.
- محل نگهداری گیربکسها باید عاری از هرگونه ترکیب خورنده باشد.
- برای رسیدن به بهترین نتیجه محل قرارگیری گیربکسها باید دمای ثابتی داشته و تغییراتی از این نظر تا حد ممکن در آن صورت نگیرد.
سخن آخر
گیربکس صنعتی قطعهی بسیار مهمی است که بروز هرگونه آسیب در آن میتواند کل مجموعهی تولیدی شما را با مشکل مواجه کند؛ بههمین دلیل بهتر است تا جای ممکن از خرید گیربکس صنعتی دست دوم اجتناب کرده و انواع آکبند این محصول را از سام تجهیز که مدتها است در زمینهی تأمین قطعات صنعتی فعالیت میکند، تهیه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و دریافت مشاوره با شماره تلفنهای ۶۶۲۶۸۹۲۰-۰۲۱ و ۶۶۲۷۸۹۰۴-۰۲۱ تماس بگیرید.