بالابر ساختمانی یا بالابر کارگاهی و یا وینچ ساختمانی یکی از تجهیزاتی است که برای ساختمانهای در حال ساخت و بازسازی استفاده میشود. همچنین در بسیاری از فروشگاهها، معادلن، انبارها، اسکلهها و برای تخلیه و بارگیری در کامیونها از بالابر استفاده میشود. این دستگاه میتواند بارهایی که حمل آنها از پله دشوار است و یا بالا بردن آنها با آسانسور فشار زیادی به آن وارد میکند، مورد استفاده قرار گیرد. اما یک بالابر ساختمانی چگونه کار میکند؟ از چه قطعاتی تشکیل شده است و در چه جاهایی میتوان از آن استفاده کرد. با ما همراه باشید تا به شما پاسخ دهیم.
بالابر ساختمانی چیست؟
وینچ ساختمانی به منظور حمل مصالح ساختمانی و یا سایر دستگاهها و تجهیزات استفاده میشود و ظرفیت آن بین 300 کیلوگرم تا 3 تن است. برای اینکه میزان ارتفاع بالابر افزایش پیدا کند، تنها یک سیم بکسل به آن اضافه میشود. در این دستگاه یک قرقره معمولی قرار دارد که از آن برای جمع کردن سیم بکسل استفاده میشود. این قطعه قادر است یک سیم 35 متری را به راحتی دور خود جمع کند. اگر طول سیم بکسل بیشتر از این مقدار باشد، باید از قرقره بزرگتری استفاده کنید.
در دستگاه بالابر مصالح ساختمانی دو قطعه دیگری به نام خرپا و استراکچر نیز وجود دارد که برای افزایش قدرت دستگاه، میتوانید آنها را تغییر دهید.
انواع بالابر شامل بالابر ساختمانی، مصالح ساختمانی، فروشگاهی (برای حمل کالا)، بالابر صنعتی (جرثقیل صنعتی) و بالابر کارگاهی است.
تفاوت این بالابرها در میزان نیروی موتور دستگاه است و مدل قرقره، شاسی، اندازه سیم بکسل و زیرپایی در آنها با همدیگر متفاوت است. اما همه این بالابرها در نحوه عملکرد (بالا بردن و پایین آوردن اجسام سنگین) به یک شکل عمل میکنند. برای مثال در بالابرهای ساختمانی از الکتروموتور سه فاز استفاده میشود و گیربکس قدرتمندتری دارند.
کاربردهای بالابر ساختمانی چیست؟
برای ساختمانهایی که در حال احداث هستند و یا قصد بازسازی آنها را دارید، این دستگاه میتواند به انتقال مصالح و بارهای سنگین کمک زیادی کند. برای بالا بردن بتن، پروفیل و یا هر مصالح دیگری که باید به طبقات بالای ساختمان فرستاده شود، یک بالابر به افزایش سرعت ساخت و ساز کمک زیادی میکند. از سوی دیگر به جای استخدام نیروی انسانی برای حمل تجهیزات و مصالح به طبقات بالا، با کمک این دستگاه میتواند میزان هزینههای دستمزد را کاهش دهید.
از سوی دیگر استفاده از وینچ ساختمان به دلیل درگیر نبودن نیروی انسانی، احتمال بروز حادثه بسیار کم است و حتی به صفر میرسد. از این دستگاه میتوان برای جابجا کردن هر نوع مصالح و تجهیزات بین طبقات استفاده کرد.
مشخصات بالابرهای ساختمانی خوب
اگر قصد تهیه یک بالابر ساختمانی یا کارگاهی را داشته باشید، باید چند ویژگی مهم آن را در نظر داشته باشید:
- داشتن سیم بکسل متناسب با وزن بالابر
- داشتن پایه و ریل مقاوم با ضریب امنیتی بالا
- داشتن قطعات باکیفیت
- داشتن الکترو موتور قدرتمند
بیشتر بخوانید: گیربکس صنعتی چیست؟
علائم خرابی گیربکس بالابر ساختمانی
خرابی گیربکس بالابر ساختمانی میتواند کل فرایند ساخت و ساز را تحتتاثیر قرار دهد و متوقف کند. گیربکسها نقش کلیدی در بالابرهای ساختمانی بر اساس انتقال نیرو و کنترل حرکت دارند. ضمن اینکه تنظیم سرعت و تبدیل گشتاور را هم کنترل میکنند. در این خصوص ممکن است نشانههایی خبر از خرابی گیربکس دهد و باعث اختلال در کارایی و اثربخشی عملیات ساختمانی شود.مواجه شدن با هر هشداری در مورد خرابی باید به سرعت بررسی شود و در جهت رفع آن، تمهیدات لازم انجام شود.
قطعات و اجزا بالابر ساختمانی
یک بالابر ساختمانی از قطعات و اجزاء مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
الکتروموتور بالابر
مهمترین و اصلیترین قطعه در این دستگاه، الکتروموتور است که باید نیروی الکتریکی را به نیروی چرخشی یا دورانی تبدیل کند. در واقع این موتور بالابر ساختمانی که میتواند با کمک برق، سیستم را به حرکت درآورد. این قطعه میتواند به دو شکل تک فاز یا سه فاز باشد. از الکتروموتورهای تک فاز برای بالابرهای فروشگاهی و سبک استفاده میشود. در حالی که برای یک بالابر صنعتی و ساختمانی از الکتروموتورهای سه فاز استفاده میکنند.
زمان خرید الکتروموتور این دستگاه باید به میزان وزنی که باید حمل کند و ارتفاعی که باید در آنجا نصب شود، توجه داشته باشید.
گیربکس بالابر مصالح ساختمانی
برای اینکه بالابر بتواند دور الکتروموتور را به قدرت تبدیل کند، در آن از گیربکس استفاده میشود. این قطعه کاهنده و مبدل میزان دور و بالا برنده نیروی خارجی در دستگاه بالابر هستند. کیفیت و جنس این قطعه بر روی میزان توان بالابر در جابجا کردن مصالح ساختمانی تاثیر زیادی دارد. گیربکس از نوع حلزونی است تا زمانی که الکتروموتور از کار افتاد و یا برق قطع شد، گیربکس قفل شود و در همان حالت باقی بماند. با این عملکرد، از بروز حادثه و سقوط بالابر جلوگیری میشود.
نقش گیربکس در بالابر ساختمانی
صنعت ساخت و ساز بسیار پویا و همیشه درحال فعالیت و ایجاد سازههای ساختی است. در این حوزه گیربکسها، نقش مهمی در ماشینآلات و تجهیزات ساختمانی و همینطور بالابرها دارند. این دستگاه کمک میکند تا عملیات کارآمدتر و با قدرت بیشتری انجام شود.
انتقال نیرو و کنترل حرکت، تنظیم سرعت و تبدیل گشتاور بر عهده گیربکس است. جابهجایی مواد سنگین و حرکت در میان طبقات در ارتفاعات بلند به کمک انتقال نیرو از موتور و کنترل آن با گیربکس صورت میگیرد.
خرابی گیربکس بالابر ساختمانی باعث عدم کنترل سرعت و ناکافی بودن قدرت لازم در تغییر مسیرها و جابهجاییها میشود. با این اختلال، عملکرد تجهیزات و بالابرها با مشکل مواجه میشوند. ضمن اینکه اثربخشی عملیات ساخت و سازها کاهش مییابد و بهرهوری مشکلساز میشود.
علاوهبر این، خرابی گیربکس منجر به متوقف شدن انتقال بارها یا حرکت در طبقات میشود. عدم تامین نیروی مورد نیاز از سمت گیربکس باعث اختلال در چرخش و حرکت مناسب میشود و فرایند عملیات صاف و دقیق را متوقف میکند.
جدا از این میتواند ایمنی اپراتورها را نیز به خطر اندازد و کیفیت عملیات را تحتتاثیر قرار دهد. ایجاد حرکتهای نامنظم و تنشهای لرزشی از نشانههای خرابی گیربکس بالابر ساختمانی است و این اتفاق بهرهوری عملیات ساختمانی را به حداقل خود میرساند.
انواع گیربکس را بشناسید
انواع گیربکس در 2 گروه کاهنده و افزاینده قرار میگیرند. گیربکسهای کاهنده، بین محرک و متحرک قرار میگیرند و دور مورد نیاز را تامین میکنند که در مدهای مختلفی ساخته میشوند. در انواع افزاینده، نیاز به دور بالا برای تغییرات سرعت و گشتاور است. بهطور کلی میتوان گیربکسها را بر اساس موتور در گروههای زیر تقسیمبندی کرد.
-
- حلزونی
- هلیکال یا شافت مستقیم
- آویز یا شافت موازی
- کرانویل پینیون
- گیربکس صنعتی
- خورشیدی
- گیربکس دور متغیر
- سایکلو
قرقره بالابرهای مصالح ساختمانی
وینچ یا قرقره برای جمع کردن سیم بکسل کاربرد دارد تا از تاب خوردن و پیچش آن جلوگیری شود. آلیاژی که برای تهیه قرقره استفاده میشود، از جنس فولاد است تا میزان مقاومت این قطعه برای جمع کردن سیم بکسل را بالا ببرد. قرقره بالابرهای ساختمانی میتواند یک سیم تا 40 متر را به راحتی جمع کند. البته برای ساختمانهای بلند و برجها میتوان قرقره قدرتمندتری را روی دستگاه نصب کرد تا توان جمع کرد سیم بزرگتر را داشته باشد.
سیم بکسل بالابر
این قطعه در واقع همان طناب فولادی است که از چندین کابل مقاوم ساخته شده است. این کابلها به یکدیگر پیچیده شدهاند تا میزان مقاومت سیم بکسل را بالا ببرد. در تمامی بالابرها اعم از فروشگاهی، صنعتی و ساختمانی، سیم بکسل یک قطعه مهم محسوب میشود که طول آن، ارتفاع بالا رفتن بالابر را مشخص میکند. برای مثال یک سیم بکسل استاندارد 20 متر تا 10 متر بالابر را بالا میبرد. شما میتوانید با توجه به طبقات ساختمان، طول این سیم بکسل را بیشتر کنید.
جعبه بالابر مصالح
یکی دیگر از قطعات مهم در این دستگاه، جعبه است که تمامی تجهیزات دستگاه روی آن قرار میگیرد. از جمله این تجهیزات باید به قرقره، سیم بکسل، گیربکس و الکتروموتور اشاره کنیم که به شکل ریلی روی جعبه قرار گرفتهاند و به راحتی میتوانید آنها را جابجا کنید.
باکت بالابر ساختمانی
جهت حمل مصالح از قبیل شن، ماسه، گونی های سیمان و …. از باکت بالابر استفاده می گردد. باکت ها در ظرفیت های مختلف با توجه به نیروی قابل حمل توسط بالابر ساخته می شوند.
پایههای بالابر
برای اینکه بتوانید بالابر را روی زمین قرار دهید، به پایه نیاز دارد. این قسمت از دستگاه با استفاده از نبشی یا لولههای گازی با مقاومت بالا تهیه میشود. هر دستگاه بالابر دو پایه دارد تا بدون لرزش روی زمین قرار بگیرد.
ریل بالابر دستگاه
ریل بر روی دستگاه قرار میگیرد و سپس جعبه بر روی آن نصب میشود. این کار جابجایی جعبه آسانتر میشود. قسمت انتهای ریل نیز باید بسته باشد تا جعبه از داخل آن بیرون نرود.
نکات ایمنی در استفاده از بالابر ساختمانی
برای اینکه بتوانید از بالابر ساختمانی به شکل درست استفاده کنید و باعث بروز حادثه نشود، توجه به چند نکته ضرورت دارد:
- – باید ابتدا دستگاه را در محل مورد نظر قرار دهید و پایههای آن را با استفاده از وزنه، سنگین کنید. با این کار از سقوط و کنده شدن بالابر در زمان کار جلوگیری میشود.
- از این دستگاه باید فقط برای حمل تجهیزات و مصالح ساختمانی استفاده شود و برای حمل افراد مناسب نیست.
- در شرایط آب و هوایی طوفانی نباید از آن استفاده کنید. زیرا باعث برهم خوردن تعادل بالابر شده و سقوط و حادثه را در پی دارد.
- برای بالا بردن تیرآهن و میلگرد باید حتما بستهبندی شده باشند تا باعث سقوط و بروز حادثه نشود.
- میزان باری که روی دستگاه سوار میشود، باید با توجه به ظرفیت و توان آن باشد.
علائم خرابی گیربکس بالابر ساختمانی
در سیستم تجهیزات و ماشینآلات ساخت و ساز ترکیب اجزا و هم پیوستگی آنها باعث میشود، کوچکترین اختلال، کل عملیات را درگیر سازد. ترکیب موتور و گیربکس امکان کنترل منظم و دقیق، حرکتهای تراز و تعادل قدرت و سرعت را در دست دارند. همچنین حرکت و انتقال در ارتفاع با همکاری اجزا است و کوچکترین ناهماهنگی میتواند در گشتاور، سرعت و تغییر جهت تاثیرگذار باشد.
خرابی گیربکس بالابر ساختمانی با نشانهها و علائمی همراه است که به وضوح خود را نشان میدهند. اپراتورها و کاربران به هنگام کار یا در فواصل تعمیر و نگهداری درصورت مواجهه با این هشدارها، میتوانند اقدامات لازم را برای تعمیرات انجام دهند.
1. ارتعاشات و صداهای آنرمال
یکی از علائم مشهود خرابی گیربکس بالابر ساختمانی وجود ارتعاشات و صداهای آنرمال است. صداهای غیرمعمولی که درحین کار بالابر شنیده میشوند. اگر منبع صدا گیربکس باشد و مشابه با صدای ساییدن، جیرجیر، کوبش یا خراش باشد؛ نشانه مشکل مکانیکی و آسیب داخلی یا ناهماهنگی دندهها است.
همچنین میتواند از فرسودگی یاتاقانها و عدم روغنکاری مناسب گیربکس باشد. گاهی نیز ممکن است خرابی خار یا جاخار رخ دهد یا اشکالات در دستگاه و اتصالات یاتاقانبندی و ریلها منجر به ایجاد صداهای غیرطبیعی شوند. ارتعاش و لرزش غیرعادی از ساختار فیزیکال بالابر یا پانل کنترل، احساس میشود.
هر کدام از این نشانهها در اسرع وقت باید پیگیری و بررسی شوند. نادیده گرفتن علائم خرابی هرچند جزئی میتواند به مرور زمان، منجر به درگیر شدن دیگر لوازم مرتبط با گیربکس شود و در نهایت خرابی کلی به بار آورد. از دیگر مواردی که منجر به صدای غیرعادی در گیربکس یا بالابر میشود، میتوان موارد زیر را نام برد:
- اتصالات شل و فیکس نشده
- خرابی اتصالات ورودی و خروجی
- وجود جرم خارجی در گیربکس
- آسیبدیدگی قطعات
2. لرزش و رانش نامنظم
خرابی گیربکس بالابر ساختمانی ممکن است با لرزش و حرکتهای نامنظم درحین کار نمایان شود. به وضوح مشخص است که تکانشهای غیرمعمول، خبر از مشکلات مکانیکی بالابر میدهند. اگر لرزشهای نامنظم به یکباره افزایش یابند، ممکن است اجزای دیگر بالابر را نیز درگیر کنند.
گاهی شل بودن محل نصب گیربکس و خرابی اتصالات ورودی همچنین آسیبدیدگی برینگ میتواند لرزشهای غیرعادی و نامنظم ایجاد کند. تکانهای غیرقابل پیشبینی و افزایش ارتعاشات و لرزشها میتوانند ناشی از دلایل زیر هم باشند.
- عدم هماهنگی چرخ دندهها
- فرسایش یاتاقان
- آسیبدیدگی شفتها
- مشکلات موتور
3. نشت مایع یا روغن گیربکس
روغنریزی گیربکس از دیگر مشکلات و نشانههای خرابی گیربکس بالابر ساختمانی محسوب میشود. وجود روغن برای روانکاری چرخ دندههای داخلی و پیشگیری از اصطکاک آنها نیاز است. در بالابرها با گیربکس حلزونی، روانکاری دائمی است و نیازی به تعویض روغن ندارد.
اما در مواقعی که نشت روغن رخ میدهد، قسمتی از دستگاه با مشکل مواجه شده است. بهدنبال این اتفاق، کاهش سطح روغن رقم میخورد و در نتیجه روانکاری نیز متوقف میشود. علل اصلی روغنریزی گیربکس شامل موارد زیر میشوند:
- خرابی کاسه نمدهای گیربکس
- وجود مشکل در دریچه تخلیه مخزن روغن گیربکس
- ترک برداشتن پوسته گیربکس
- خرابی واشرهای درزگیر
- زیاد بودن سطح روغن
- خرابی درپوشهای روغن
- نامناسب بودن حالت نصب
بیشتر بخوانید: وینچ برقی و کاربرد آن در صنایع
برای رفع خرابی گیربکس بالابر ساختمانی با بررسی علت آن درصورت نیاز میتوانید قطعه معیوب را تعویض کنید یا به سرعت و اصولی، دریچهها را کنترل و رفع عیب کنید. حتی ممکن است در مواردی که با شکستگی پوسته مواجه هستید، نیاز به جوشکاری بخش ترک خورده یا سنگزنی باشد. در نهایت اینکه باید سطح روغن را در گیربکس به مقدار استاندارد برسانید.
افزایش روغن تلاطمهای سنگین را در داخل محفظه گیربکس رقم میزند. در مقابل آن کاهش روغن، باعث توقف روانکاری چرخ دندهها میشود. مدل گیربکس بالابر ساختمانی و شرایط جوی در انتخاب روغن مناسب تاثیرگذار است. علاوهبر این، حجم مخزن گیربکس نیز در تعیین مقدار مورد نیاز موثر است.
در کاهش روغن از حد اعتدال یا روغنریزی در پوسته و اطراف گیربکس، پوسته و اطراف شفت گیربکس آغشته به روغن میشود. صداهای ناهنجار از چرخ دندهها شنیده میشوند و پوسته داغتر از حد معمول میشود. این کار عملکرد نامناسب ترمز یا قفلکن گیربکس را بههمراه میآورد.
4. ایجاد حرارت بیش از حد نرمال
روند فعالیت گیربکس، همراه با ایجاد گرما است اما اگر این روند افزایش یابد و بیش از حد اعتدال شود، میتواند نشانهای از خرابی گیربکس بالابر ساختمانی باشد. گاهی ممکن است حرارت اضافی همراه با بو یا دودی شبیه به سوختن احساس شود. در این مواقع میتواند با نشتی مایع گیربکس همزمان شود.
ایجاد گرمای اضافه ممکن است روانکاری چرخ دندهها را تحتتاثیر قرار دهد و اصطکاک حاصل، دندهها را معیوب سازد. گاهی نیز تنظیم نبودن شاسی گیربکس یا عدم تراز بودن در محل نصب میتواند گرمای زیاد و داغ شدن گیربکس را بهدنبال آورد و منجر به خرابی گیربکس بالابر ساختمانی شود. در مواقع زیادی نیز کاهش روغن یا اصطکاک زیاد به هر دلیلی و ناهماهنگی بین چرخ دندهها، سبب ایجاد حرارت بیش از حد میشود.
بیشتر بخوانید: ۵ دلیل خرابی الکتروموتورهای TEFC و راههای جلوگیری از آن
بیشک عدم رسیدگی به این نشانه، خرابی زود هنگام را برای گیربکس رقم میزند. در این خصوص باید دمای استاندارد گیربکس بهطور منظم بررسی شود. علاوهبر این، عدم عملکرد سریع در پاسخ به افزایش دمای گیربکس میتواند آسیبدیدگیهای زیر را هم رقم زند.
- تخریب قطعات مرتبط با گیربکس
- سوختن کاسه نمد
- قفل کردن یا گریپاژ گیربکس درحین کار
- خرابی کوپلینگهای ورودی یا خروجی
- خرابی سایر قطعات
5. عدم عملکرد صحیح کلیدهای هشدار
بالابرها از مجموع قطعات بههم پیوسته که گیربکس نیز یکی از اجزای اصلی آن است، تشکیل شدهاند. بیشتر بالابرهای ساختمانی برای رعایت اصول ایمنی و حفاظت از کاربران به کلیدهای هشدار مجهز هستند.
آسیب هر قسمت یا قطعه میتواند کلیدهای هشدار را فعال سازد. گاهی نیز خرابی گیربکس بالابر ساختمانی میتواند خاموشی مکرر کلیدها را بهدنبال داشته باشد. عدم استفاده درست، بار اضافی و عدم رسیدگی و تعمیر در نگهداری در نهایت، خرابی بالابر را بهدنبال میآورد.
کاهش یا افزایش روغن گیربکس یا ایجاد حرارت بیش از حد، باعث فشار مضاعف بر گیربکس میشود و میتواند کلیدهای هشدار را بهصورت مکرر فعال سازد یا برای مدت بیشتری خاموش نگه دارد.
کارفرمایان و پیمانکاران باید در مواجهه با کلیدهای هشدار حساس عمل کنند و به سرعت بررسیهای لازم را انجام دهند. خرابی گیربکس بالابر ساختمانی میتواند نوسانات غیرعادی بار و حرکات نامنظم دستگاه را رقم زند که منجر به فعال شدن تجهیزات ایمنی در مواقع غیرضروری میشود.
6. افزایش ناگهانی مصرف انرژی
انواع بالابرهای ساختمانی باتوجه به حوزهای که طراحی و ساخته شدهاند، توان و ظرفیت مشخصی دارند که مقدار انرژی مصرفی آنها نیز مشخص است. الکتروموتورها در بالابرهای ساختمانی تامینکننده انرژی هستند.
گیربکس نیز انرژی لازمه را برای کنترل دستگاه، امکان توقف و حرکت موتور و همچنین انتقال، تغییر و چرخش مسیر از الکتروموتور میگیرد. حال اگر به هر دلیلی گیربکس انرژی لازم را نداشته باشد، برای جبران عملکرد موثر، فشار بیشتری بر الکتروموتور ایجاد میکند.
بیشتر بخوانید: روش های کاهش مصرف انرژی در الکتروموتور
مواقعی که گیربکس آسیب ببیند، اصطکاک بیش از حد ایجاد کند یا با کاهش یا افزایش روغن مواجه باشد و در نهایت عملکرد موثری نداشته باشد، نیاز به قدرت بیشتر دارد. در نتیجه برای تامین این انرژی به الکتروموتور بیشتر فشار وارد میشود و مصرف انرژی افزایش چشمگیری مییابد.
این افزایشهای ناگهانی و قابل توجه، خبر از مشکلات بالقوه میدهند که خرابی گیربکس بالابر ساختمانی میتواند یکی از علل اصلی آن باشد.
7. کاهش قدرت و سرعت گیربکس
در گیربکسهای بالابر ساختمانی فرایند افزایش قدرت و کاهش سرعت برای انتقال و جابهجایی در ارتفاعات صورت میگیرد. در مواقعی که کاربران متوجه کاهش قدرت و سرعت گیربکس میشوند که میتواند با لرزش یا از کار افتادن بالابر نیز مواجه شود، امکان خرابی گیربکس بالابر ساختمانی وجود دارد. ممکن است این اتفاق به مرور زمان رخ دهد یا در مواقع جدیتر با توقف عملکرد بالابر همراه شود.
راهنمایی انتخاب بالابر ساختمانی
باتوجه به نگرش مردم از قرن ۱۹ به بعد، ساخت و ساز شکل دیگری به خود گرفته است. به گفته «اندرو کارنگی» میلیاردر ایالات متحده: 90 درصد میلیونرها ثروت خود را با سرمایهگذاری در بخش املاک به دست میآورند. این تفکرات باعث شکلگیری روشی برای سرمایهگذاری و درآمدزایی بیشتر شد و پروژههای ساختمانی مرتفعتر، ایجاد شدند.
تکمیل و ساخت هر بنای عمرانی باتوجه به عدم قدرت انسانی نیاز به بالابرهای ساختمانی برای تکمیل انواع سازهها را دارد. بیشک هر شرکت ساختمانسازی با نگاهی به نیازهای پروژههای ساختی خود به خرید بالابر ساختمانی نیازمند است. اما یک الگوی مناسب برای خرید در همه بالابرها وجود دارد. با کمک گرفتن از الگوریتمهای مورد نیاز در بالابرها میتوانید خریدی مطمئن انجام دهید.
نکاتی برای خرید و پیشگیری از خرابی گیربکس بالابر ساختمانی
خرید بالابر ساختمانی باتوجه به شناور بودن قیمتها، نیازمند اطلاعات دقیق از هدف ساختی و دقت به تمامی اجزا بالابر است. به هنگام خرید بالابرها باتوجه به موارد زیر پیش روید و کیفیت و عملکرد بهتر را در اولویت قرار دهید.
- نوع بالابر ساختمانی را انتخاب کنید
توان بالابر را مدنظر قرار دهید و باتوجه به حجم پروژه ساختی و اطلاعات لازم در این خصوص، یکی از انواع بالابرها را با دقت به نیاز خود و ظرفیتهای استاندارد، انتخاب کنید.
- مدل را بر اساس الگوی تامین انرژی ساختمانی انتخاب کنید
تامین انرژی در موتورهای الکتریکی به شکلهای تکفاز و سهفاز است. مشخص است که موتورهای سهفاز با توان بیشتر طراحی شدهاند. باتوجه به امکان تامین برق، میتوانید شکلهای تک یا سهفاز را انتخاب کنید.
- به نوع موتور توجه داشته باشید
موتورها در قدرتهای گوناگون برای نصب در بالابرها ساخته میشوند. موتورهای سه اسب بخار قدرتمندتر هستند و کارکرد بهتری را نشان میدهند. باتوجه به نوع ساخت و ساز میتوانید قدرت موتور را انتخاب کنید.
- به استحکام ساختار بالابر ساختمانی توجه کنید
به هنگام خرید به ساختار سازه، پایهها و استحکام آن دقت نظر داشته باشید. انتقال و جابهجایی در وزنهای بالا، نیاز به استحکام شاسی دستگاه بالابر ساختمانی دارد.
- ظرفیت وینچ و طول سیم بوکسول را باتوجه به ارتفاع انتخاب کنید
به هنگام خرید، موارد استاندارد را در اجزای ساختمانی مدنظر قرار دهید. طراحیها باتوجه به توان و ظرفیت قطعات صورت گرفته است و در نتیجه باید با نگاه تخصصیتری به هنگام خرید، عمل کنید. در این خصوص ارتفاع سازههای خود را هم بررسی کنید و باتوجه به آن، خرید داشته باشید.
- گیربکس مناسب با راندمان بالای عملکردی را انتخاب کنید
به هنگام خرید بالابر توجه به گیربکس از نکات حیاتی است که باید با موتور دستگاه هماهنگ باشد. گیربکسها، وظیفه انتقال قدرت و کنترل دستگاه را به عهده دارند. خرابی گیربکس بالابر ساختمانی کل فرایند کار را متوقف میسازد. بنابراین این فاکتور را نادیده نگیرید و میتوانید در انتخاب گیربکس متناسب، عوامل زیر را بررسی کنید.
توان ورودی | KW1:HP1 |
توان خروجی | KW2:HP2 |
گشتاور خروجی (daNm) | M2 |
دور ورودی (rpm) | N1 |
دور خروجی (rpm) | N2 |
نسبت تبدیل | i |
راندمان گیربکس | Nd |
ضریب کار | s. f. |
تجربه کاری در خصوص کمک به خرید بالابر
من به عنوان یکی از اعضای تیم دمونتاژ و عیبیابی خرابی گیربکس بالابر ساختمانی، پیشنهادی برای شما دارم. این امر را در نظر بگیرید که فرایند تشخیص عیوب عملکردی و دمونتاژ زمانبر و هزینهبر است. توصیه میکنم به هنگام خرید به اجزای بالابر و میزان تحمل و توان آنها دقت داشته باشید. گاهی ما با پروژههای کاری مواجه میشویم که برای تشخیص و عیبیابی، دمونتاژ و تعویض قطعه معیوب، قیمتها نزدیک با تعویض کلی محاسبه میشوند.
در چندین مورد، فرایند تعمیر و تعویض تا جایی پیش رفت که مراجعین مجبور شدند موتور، گیربکس یا قسمتهای دیگر را بهطور کامل، تعویض کنند. درحالی که میتوانید به هنگام خرید با اطلاعات کافی، بالابری را متناسب با پروژه ساختی خود در نظر بگیرید. البته، قدرت اجزای آن را به خوبی برآورد و بررسی کنید. در این صورت کمتر با هزینههای سرسامآور تعمیرات مواجه میشوید.
سخن پایانی
خرابی گیربکس بالابر ساختمانی بهراحتی میتواند فرایند بهرهوری و عملیات ساخت و ساز را تحتتاثیر قرار دهد که با ایجاد اشکال در انتقال نیرو، کنترل سرعت و تبدیل گشتاور در بالابر، همراه است. علاوهبر این، ایمنی و پایداری لازم برای کاربران در این فرایند پرریسک میشود. باید بدانید هرگونه اختلالی در عملکرد گیربکس میتواند موجب افزایش انرژی مصرفی شود و هزینههای عملیات ساخت را هم افزایش دهد.
در این خصوص میتوانید به هنگام خرید بالابر ساختمانی بررسیهای لازم را برای توان و قدرت گیربکس همچنین عملکرد آن، مدنظر قرار دهید. با کمک گرفتن از متخصصین این حوزه هم میتوانید کمتر درگیر با مشکلات خرابی گیربکس شوید.