موتور گیربکس تیکنر چیست؟

  • بروز رسانی در : ۱۴۰۳/۰۷/۲۰
  • 0

تصفیه آب پسماندهای صنعتی و فاضلاب برای کارخانه‌داران و صنعتگران، امری بسیار مهم است. برای این منظور پساب یا فاضلاب صنعتی به داخل محفظه‌‌ای به نام تیکنر هدایت‌ می‌شود و با چرخش پدال و یک پارو بزرگ تصفیه‌ می‌گردد. این چرخش توسط موتور گیربکس تیکنر تسهیل‌ می‌شود و گشتاور بالا و سرعت بسیار کم را فراهم‌ می‌کند.

موتور گیربکس تیکنر انواع مختلفی دارد که در میان آن‌ها گیربکس تیکنر خورشیدی بیشترین استفاده را دارد. عواملی مانند حجم مخزن، سرعت چرخش پارو یا پروانه، ظرفیت گشتاور، دور موتور و سرعت گیربکس در انتخاب گیربکس تیکنر بسیار مهم هستند. در این مقاله به ارائه مطالبی در حیطه موتور گیربکس تیکنر، انواع و عملکرد آن پرداخته شده است. اگر با فرآیند تصفیه، شن شویی و… سروکار دارید، مطالعه این مقاله را به شما پیشنهاد‌ می‌کنیم.

گیربکس تیکنر چیست؟

تیکنر مخزنی است که در طی فرآیند تصفیه آب در آن پساب‌های صنعتی و فاضلاب ریخته شده و تا حد قابل توجهی تصفیه‌ می‌شود. این نوع تصفیه آب به تصفیه هوازی معروف است. تیکنر به عنوان حوضچه‌‌ای عمل‌ می‌کند که در آن فاضلاب و زباله‌های صنعتی با استفاده از پدال یا پارو تصفیه‌ می‌شوند. تقریباً 95 درصد از فاضلاب و پسماندهای صنعتی از طریق این فرآیند دوباره وارد چرخه تولید‌ می‌گردند.

در این میان، گیربکس تیکنر با انتقال قدرت از موتور الکتریکی برای چرخش پدال یا پارو، نقش بسزایی دارد. با چرخش پدال یا پارو که توسط گیربکس تیکنر به کار می‌افتد، آب شفاف و تصفیه شده از بالا خارج‌ می‌شود، در حالی که آب کدر و تصفیه نشده از پایین مخزن تیکنر خارج‌ می‌شود. موتور گیربکس تیکنر به سرعت کم و گشتاور زیاد برای چرخاندن پارو یا پروانه تیکنر نیاز دارد. سرعت پروانه یا پدال داخل محفظه تیکنر نیم دور در دقیقه است.

انواع گیربکس‌های تیکنر

انواع گیربکس‌های تیکنر را‌ می‌توان به صورت زیر طبقه بندی کرد:

  1. گیربکس تیکنر خورشیدی
  2. گیربکس شفت مستقیم
  3. گیربکس تیکنر حلزونی
  4. گیربکس تیکنر حلزونی هلیکال

انواع گیربکس‌های تیکنر

 

گیربکس خورشیدی و موتور گیربکس تیکنر

در میان گیربکس‌های مذکور، گیربکس‌های خورشیدی پرکاربردتر هستند. برای چرخاندن پروانه یا پارو در داخل تیکنر به سرعت پایینی نیاز است، به همین علت باید از گیربکس‌های خورشیدی چهار استیج استفاده شود. گشتاور و سرعت با هم نسبت عکس دارند و گشتاور مورد نیاز موتور گیربکس تیکنر بر اساس حجم و ظرفیت تیکنر متفاوت است. با توجه به فضای محدودی که برای نصب گیربکس بر روی تیکنرها وجود دارد، معمولاً گیربکس تیکنر خورشیدی به دلیل کوچک بودن و فضای کمی که اشغال می‌کند، به سایر گیربکس‌ها ترجیح داده می‌شود، زیرا‌ می‌تواند بارهای سنگین و گشتاورهای قابل توجهی را تحمل کند و آن را انتقال دهد.

جزئیات موتور گیربکس تیکنر

هدف از به کار گرفتن موتور گیربکس تیکنر در فرایند تصفیه فاضلاب و پسماند، تصفیه آب و جلوگیری از آلودگی بیشتر است. بنابراین برای عملکرد بهینه باید گیربکس تیکنر بر اساس فاکتورهای خاصی انتخاب شود. مهمترین فاکتور‌ها را در ادامه به طور مختصر توضیح داده‌ایم:

حجم مخزن تیکنر یا ظرفیت حوضچه

متقاضیان این گیربکس باید میانگین ورودی و خروجی مواد مورد انتظار خود را از حوضچه تصفیه مشخص کنند. محاسبه این مقدار برای جلوگیری از سرریز یا آسیب به اجزای داخلی همچون موتور گیربکس تیکنر بسیار مهم است. سرعت چرخش پروانه و پدال نیز یک نکته حائز اهمیت است. موتور گیربکس تیکنر باید پروانه یا پارویی را با قدرت بالا و سرعت بسیار کم در داخل حوضچه حرکت دهد تا مواد داخل حوض تیکنر به هم نخورد و فاضلاب از حوضچه بیرون نریزد.

ظرفیت گشتاور موتور گیربکس تیکنر

نسبت سرعت و گشتاور در موتور گیربکس تیکنر بسیار مهم است. این دو عامل با کیفیت خروجی آب تصفیه شده ارتباط مستقیم دارند. تعیین میزان حداقل و حداکثر خروجی مواد مورد نظر برای انتخاب موتور گیربکس تیکنر مناسب ضروری است.

 سرعت موتور گیربکس تیکنر

سرعت موتور گیربکس تیکنر باید کم باشد زیرا سرعت بالای این موتورها باعث افزایش تلاطم در مایع داخل حوض‌ می‌شود و باعث‌ می‌شود قسمت‌های شفاف و آلوده حوض با هم مخلوط شوند. علاوه بر موارد ذکر شده پارامترهایی مانند خروجی آب زلال و پساب در مخزن، راندمان گیربکس، ظرفیت حرارتی گیربکس تیکنر، ضریب عملکرد و … از دیگر ملاحظات مهم در هنگام انتخاب و خرید گیربکس صنعتی تیکنر‌ است.

توصیه‌ می‌شود در هنگام خرید این گیربکس از تجربه و دانش متخصصان در این زمینه استفاده کنید تا یک خرید با کیفیت و هزینه کم داشته باشید و به تمام اهداف و نیازهای خود در راستای موتور گیربکس تیکنر برسید.

 سرعت موتور گیربکس تیکنر

تفاوت بین تیکنر و کلاریفایر

کلاریفایرها همچون تیکنرها از یک حوضچه برای ته نشینی تشکیل شده‌اند و وظیفه جداسازی ذرات جامد از مایعات را بر عهده دارند. با این حال، بین تیکنر و کلاریفایر تفاوت‌هایی وجود دارد. این تفاوت‌ها عبارتند از:

  • در کلاریفایرها باید از مواد شیمیایی منعقد کننده استفاده شود.
  • از کلاریفایر برای تصفیه مایعات استفاده‌ می‌شود در حالی که از تیکنر بیشتر برای تغلیظ جامدات استفاده‌ می‌شود.
  • کلاریفایرها در صنعت فاضلاب و تصفیه آب شهرها به کار‌ می‌روند در حالی که تیکنر‌ها بیشتر در صنایع شیمیایی و معدنی استفاده‌ می‌شوند.

انواع موتور گیربکس‌های تیکنر

موتور گیربکس تیکنر سرعتی در حدود 0.5 دور در دقیقه یا کمتر دارد. اگر پاروها و پدال‌ها در کف مخزن تیکنر سریع‌تر حرکت کنند، تلاطم ایجاد شده در حوض منجر به ترکیب مایع که در بالا قرار دارد با مواد جامد سنگین‌تر که در پایین مخزن قرار دارند، می‌شود.

برای دستیابی به چنین سرعت چرخش پایینی در گیربکس‌های تیکنر، باید از گیربکس‌های خورشیدی (سیاره‌ای) چند مرحله‌‌ای یا سایر گیربکس‌هایی که به هم وصل شده‌اند، استفاده کرد. ضریب تبدیل در موتور گیربکس تیکنر در محدوده 1 تا 2000‌ می‌باشد که در گیربکس خورشیدی 4 طبقه (مرحله‌ای) این ضریب تبدیل حاصل‌ می‌شود.

جدا از نوع گیربکس خورشیدی، موتور گیربکس تیکنر انواع بسیار دیگری نیز دارد که از جمله‌ می‌توان به گیربکس تیکنر شفت مستقیم، گیربکس تیکنر حلزونی و گیربکس تیکنر حلزونی هلیکال اشاره کرد که البته از این گیربکس‌ها بسیار کمتر استفاده می شود.

نکاتی درباره موتور گیربکس تیکنر

موتور گیربکس تیکنر باید سرعت بسیار پایین یا ضریب تبدیل بسیار بالایی (یعنی گشتاور خروجی بالا) داشته باشد، زیرا سرعت همیشه با گشتاور نسبت معکوس دارد. مقدار این گشتاور بسته به ظرفیت و حجم حوض متفاوت است.

با توجه به فضای نسبتاً محدود برای نصب موتور گیربکس تیکنر بر روی تیکنر‌ها و شرایط فنی موجود، یکی از بهترین انتخاب‌ها گیربکس خورشیدی است که نسبت به سایر گیربکس‌ها بسیار کوچکتر است و بار و گشتاور بیشتری را تحمل‌ می‌کند، زیرا گیربکس تیکنر باید بتواند گشتاورهای بالایی را نسبت به ابعاد و حجم تیکنر تحمل نماید.

گیربکس خورشیدی رجینا

گیربکس خورشیدی رجینا را با توجه به ظرفیت گشتاور و راندمان بالا، ظرفیت حرارتی و ضریب عملکرد مناسب‌ می‌توان یکی از مناسب‌ترین گیربکس‌های خورشیدی تیکنر دانست. بنابراین گیربکس خورشیدی رجینا یک گیربکس تخصصی برای تیکنر‌ها می‌باشد.

گیربکس شفت مستقیم SEW با خروجی فلنج نیز در تجهیز تیکنر‌ها بسیار کارآمد است. این دو گیربکس‌ها در فروشگاه آنلاین تجهیزات صنعتی سام تجهیز به فروش می‌رسد. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره این گیربکس‌ها به صفحه آن‌ها مراجعه کنید.

گیربکس خورشیدی رجینا

سخن آخر

در صنایع جهت تصفیه و جداسازی مایعات از جامدات از مخزن‌های تیکنر استفاده می‌شود که نیاز به عامل محرک دارد. موتور گیربکس تیکنر این امر را ممکن می‌سازد و دارای گشتاور بالا و سرعت بسیار کم است. گیربکس تیکنر خورشیدی، بیشترین کاربرد بین انواع موتور گیربکس تیکنر دارد.

هنگام انتخاب گیربکس تیکنر باید به عواملی همچون حجم مخزن، سرعت چرخش پارو یا پدال، ظرفیت گشتاور، دور موتور و سرعت گیربکس توجه کرد. فروشگاه تجهیزات صنعتی سام تجهیز با بکارگیری کارشناسان فنی مجرب در زمینه موتور گیربکس تیکنر و سایر گیربگس‌ها می‌تواند به شما در انتخاب و خرید بهترین گیربکس‌ها کمک کند؛ برای انتخاب بهتر می توانید با شماره‌های 66268920-021 – 66278904-021 تمای بگیرید.

سوالات متداول

در ادامه به بررسی سوالات متداول شما درباره انواع موتور تیکنر می‌پردازیم.

تیکنر چیست؟

تیکنر‌ها به عنوان یک حوض کوچک عمل‌ می‌کنند که در آن فعالیت‌هایی مانند ته نشینی و جداسازی دو سیال از یکدیگر صورت می‌گیرد (این کار بر اساس گرانش یا نیروی گریز از مرکز انجام‌ می‌شود). در این تجهیزات دو قسمت از هم جدا می‌شوند: فاز مایع شفاف برای خروج سیال و فاز جامد تیکنر باقیمانده.

موتور گیربکس Thickener چه کاربردهایی دارد؟

گیربکس تیکنر در تصفیه فاضلاب و آب کاربرد فراوانی دارد. این دستگاه در صنایع معدنی مانند معادن (مس، آلومینیوم و …)، همچنین در کارخانه‌های کاشی، سرامیک، شن و ماسه شویی کاربرد دارد. در صنایع دیگری که شن و ماسه مهمترین عنصر آن هستند و برای جابجایی آن به آب زیادی نیاز است، از این موتور استفاده‌ می‌شود و باعث صرفه جویی زیادی در هزینه‌های این صنایع‌ می‌گردد.