تفاوت الکتروموتور گیربکسی و اینورتر
در دنیای موتورهای الکتریکی، اینورترها و الکتروموتورهای گیربکسی، نقش بسیار مهمی را در حوزههای مختلف ایفا میکنند. هرچند کارکرد اصلی هر دوی آنها، تبدیل انرژی …
اینورتر دستگاهی الکترونیکی است که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تبدیل میکند. ولتاژ و فرکانس تولید شده میتواند به صورت دلخواه و بر اساس نیاز تعیین و به وسیله ترانسفورماتورها و مدارها کنترل شود.
اینورترها کاربردهای فراوانی دارند و در ابزارهای مختلف از منبع تغذیه کامپیوتر تا ابزارهای بزرگ حمل و نقل استفاده میشوند. عملی که این مبدلها انجام میدهند عکس عملی است که یکسو کنندههای جریان انجام میدهند.
اینورترها از نظر جریان ورودی تک فاز و سه فازند، اما جریان خروجی به صورت سه فاز است. در اینورترهای با توان بیش از 2.2 کیلو وات جریان ورودی فقط به صورت سه فاز است.
به طور کلی اینوترها در سه حالت استفاده میشوند:
به کمک اینورتر میتوان سرعت یک موتور الکتریکی AC را به نحوی کنترل کرد که قدرت و گشتاور موتور کاهش پیدا نکند. اینورترها ظرفیتهای مختلفی دارند و برای موتورهای الکتریکی با توانهای مختلف از اینورتر متناسب با آن توان استفاده میشود. به دلیل عدم وجود قطعات متحرک این دستگاهها از عمر مفید بالایی برخوردارند.
از مزایای استفاده از اینورتر برای راه اندازی الکتروموترها میتوان موارد زیر اشاره کرد:
از اینورترها میتوان بر روی پمپ، فن و كمپرسورها استفاده نمود که مزایای مثل کنترل دبی به وسیله سرعت موتور و عدم نیاز به کنترل کنندههای مکانیکی، حذف شک راهاندازی، کاهش مصرف انرژی و افزایش طول عمر قطعات مکانیکی را در پی دارد.
انتخاب درست اینورتر درایور درست فقط بر اساس توان کار سختی است و احتمالاً به نتیجه مطلوب منجر نخواهد شد. لذا فاکتورهای دیگری نیز برای اطمینان از انتخاب اینورتر AC مناسب برای کاربرد مورد نظر وجود دارد که مهمترین آنها در ادامه بیان شده است.
گشتاور متغیر (VT) و گشتاور ثابت (CT) با رتبه بندی جداگانه برای هر کدام، دو نوع کاربرد متفاوت هستند. آگاهی از نوع کاربرد مهم است زیرا مشخصات اینورتر بر اساس آن تنظیم شده است. درصورتی که نمیدانید کدام یک را انتخاب کنید، انتخاب گشتاور ثابت (CT) توصیه میشود.
مطمئن باشید که اینورتر انتخابی میتواند جریان مورد نیاز موتور را مدیریت کند. پلاک الکتروموتور را برای فهمیدن جریان بار بررسی کنید. اگر درایو با برق تکفاز تغذیه میشود، حتماً از رتبهبندی درایو برای تکفاز استفاده کنید. توجه داشته باشید که حتی اگر درایو از یک فاز تغذیه کند، همیشه خروجی تحویل شده به الکتروموتور سه فاز است.
اینورترهای AC مقدار زیادی گرما تولید میکنند و میتوانند از درجه بندی دمای اینورتر فراتر روند. به همین دلیل ممکن است به خنک سازی یا تهویه خارجی برای کنترل دمای نیاز باشد که در انتخاب اینورتر این مورد نیز باید در نظر گرفته شود.
کمترین فرکانسی (هرتز) که موتور شما قادر به تحمل آن است، فاکتور مهمی است که باید در نظر گرفته شود.
توجه داشته باشید که ارتفاع از سطح دریا (فرازا) در خنک سازی تأثیر دارد. بیشتر اینورترهای AC طوری ساخته شده اند که تا ارتفاع 1000 متری از سطح دریا خوب کار میکنند. اگر از اینورتر در ارتفاعات بالاتر از 1000 متر استفاده میشود باید توجه داشت که تأثیر منفی بر خنک سازی خواهد داشت.
اکثر اینورتر درایوهای AC به گونه ای طراحی شدهاند که با اضافهبار 15۰ درصد به مدت 60 ثانیه کار میکنند. به همین دلیل باید مطمئن شد که درایو انتخاب شده از پس شرایط اضافهبار که هنگام راهندازی (startup) یا بارگیری اضافی متناوب مورد انتظار است، به خوبی برمیآید.
اکثر اینورترهای AC با درجه حفاظت IP20 تولید میشوند که به این معنی است: محافظت در برابر تماس و نفوذ اجسام جامد خارجی بزرگتر از ø 12 میلیمتر. این درجه، محافظت خاصی در برابر آب ندارد. اگر محیط اطراف اینورتر خشنتر است یا آب نیز در آن وجود دارد، باید سطح حفاظت (IP) بیشتری را انتخاب کنید.
در دنیای موتورهای الکتریکی، اینورترها و الکتروموتورهای گیربکسی، نقش بسیار مهمی را در حوزههای مختلف ایفا میکنند. هرچند کارکرد اصلی هر دوی آنها، تبدیل انرژی …
در قرن نوزدهم تا بیستم، تبدیل انرژی از جریان مستقیم به جریان متناوب، با کمک مجموعههای MG (مجموعه ژنراتورهای موتوری) و مبدلهای دوار انجام میشد. …
موتورهای الکتریکی از انواع مختلف در صنایع استفاده میشوند. اما موتور القایی سهفاز AC با تقریباً ۷۰ درصد کاربرد، یکی از پرکاربردترین ماشینهای الکتریکی در …
طول عمر اینورتر درایو فرکانس متغیر چقدر است؟ این سوالی است که برای همه کسانی که با آن سروکار دارند، پیش میآید و در این …
در هنگام نصب و راهاندازی اینورتر یا درایو فرکانس متغیر باید مشخصات و دستورالعملهای سازنده موجود در دفترچه راهنمای محصول را رعایت کرد. قبل از …
استفاده از درایو فرکانس متغیر یا همان اینورتر درایو (VFD) میتواند در هزینه و مصرف انرژی واحد صنعتی شما صرفهجویی کند. VFDها کیفیت کار را …
درایو فرکانس متغیر یا اینورتر درایو چطور کار میکند؟ ادامه مطلب »
یکی از نادیده گرفته شدهترین محصولات الکترونیکی مورد استفاده در اتوماسیون صنعتی، اینورتر است. بهندرت پیش میآید که یک قطعه از تجهیزات صنعتی، آنقدر ساده، …
عوامل خرابی اینورتر درایوها و جلوگیری از وقوع آنها ادامه مطلب »
اگر با نگهداری اینورتر درایو و نحوه مراقبت از اینورتر خود آشنایی ندارید اما میخواهید با داشتن اطلاعاتی مفید و کاربردی باعث افزایش ماندگاری و …
نکاتی برای نگهداری اینورتر جهت افزایش عمر و بهبود عملکرد آن ادامه مطلب »
اینورتر یک دستگاه مبدل برق است که برق جریان مستقیم با به جریان متناوب تبدیل میکند. اینورتر در لغت به معنای معکوس کننده است. این …
اینورتر دستگاه تبدیل جریان برق مستقیم به جریان برق متناوب است. به بیان دیگر اینورتر درایو جریان برق DC را به AC تبدیل میکند. این …
اینورترها (VFDs) از دهه ۱۹۸۰ تاکنون برای کنترل سرعت موتورهای القایی جریان متناوب (الکتروموتور) سه فاز (AC) مورد استفاده هستند. به علاوه اینورتر امکان تنظیم …
خرید الکتروموتور صنعتی جدید، سرمایهگذاری نسبتاً بزرگی برای بسیاری صنایع است، پس مهم است قبل از اینکه پولی بابت خرید آن کنار بگذارید مواردی را …
۵ موردی که پیش از خرید الکتروموتور جدید باید بررسی کنید ادامه مطلب »